Veckan så här långt

Då de flesta matcherna spelas på helgerna är det inte jättemycket som händer just nu i veckorna. Men det har spelats fem matcher så här långt, här följer en kortare sammanfattning av dem.

I Östra serien var det två matcher som spelades i tisdags. SHK som inför matchen ännu inte hade vunnit i i fortsättningsserien tog tillfället i akt och nollade Kallhäll hemma i PEK-hallen. SHK vann med 2-0 med mål genom Marie Lamenoises och Ella Jansson. 

Hammarby tog emot AIK på Kärrtorp. Det blev en tung kväll för hemmalaget som förlorade med 7-0 mot ett AIK som hade allt framåt. Ella Byhlin i Hammarbymålet stod för 34 räddningar.

Södertälje gästade Haninge på Torvalla. När det efter ungefär halva matchen stod 1-1 tog Södertälje Timeout och det lönade sig. Strax efter det gjorde bortalaget 2-1 och matchen slutade med vinst för Södertälje, 7-1. Emily Curlett slog till med sitt andra hattrick i Allsvenskan. Iveta Koka som leder Haninges interna poängliga gjorde hemmalagets enda mål.

Fredagen bjöd på två Allsvenska matcher. Örebro som vi har fått följa i Instatakeover de senaste två dagarna reste till Falun.
Falun vann med siffrorna 6-1, Ashley McCabe gjorde fyra av målen och Wilma Johansson assisterade till tre av dem. Örebro får ändå sista ordet och sätter en reducering genom Frida Grandelius med cirka sju minuter kvar.

Haninge tog emot Troja i helgens första av två möten. Troja inledde starkast och tog ledningen genom Frida Simonsen. Men Haninge kom tillbaka och vände matchen och vann med 3-1. Comebackerna visade vägen, Nadja Schillström med kvitteringen och Julia Sidblad med två assist. Lea Lindstedt gjorde 3-1 målet för Haninge. 

Helgen bjuder på en blandad kompott med matcher från alla serier. De kan ses på Svenskhockey.tv med reservation för ishallar som saknar kamera. Juniormatcherna sänds via det ordinarie abonnemanget.