Uppsala gjorde inga misstag.

Södertälje var obesegrade den här säsongen tills idag. Inbördes möten mellan Södertälje och Uppsala den här säsongen är till Södertäljes favör med 29-5 i målskillnad. Tills idag!

Uppsala som igår förlorade mot Troja med 4-0 hade idag en måste-match på schemat. Förlust mot Södertälje hade betytt att de var ute i kampen om fjärdeplatsen i tabellen. Men Uppsala hade andra planer när de tog tillfället i akt och gjorde precis vad de behövde för att inte bli avhängda, de vände och vann mot obesegrade Södertälje.

Södertälje tog ledningen i slutet av första perioden, men för första gången den här säsongen blev det inte mer än ett mål för dem. Uppsala däremot var på tårna och utnyttjade sina tillfällen. Trots att Södertälje vann skotten idag med 37-19 så med en storspelande Linn Wåger i mål och ett ineffektivt spel av Södertälje så vann Uppsala den oerhört viktiga matchen med 2-1.

Embla Åberg satte kvitteringsmålet i början på tredje perioden och när Södertäljes backstjärna Emily Curlett får en utvisning utnyttjar Uppsala det och sätter 2-1 genom Julia Weckström med bara tre minuter kvar. Södertälje gör ett försök att ta ut målvakten Nicole Jackson sista minuten men Uppsala håller undan.

Det är nu helt avgörande sista matcher vi har att se fram emot nästa helg. Troja som nu har 10 poäng har Rögle och Malmö kvar att spela mot. Uppsala med 11 poäng möter Haninge i sista matchen. Haninge som har 13 poäng. Det gäller för alla dessa tre lag att vinna sina matcher för att knipa den sista slutspelsplatsen.