Tre lag från DHA Norr i semifinal.

För tredje säsongen i rad har Damhockeyallsvenskan spelats. Vartannat år byts seriestrukturen för Öst och Syd. Förra säsongen var det Norr/Öst som bildade DHA Norra och Syd/Öst som bildade DHA Södra. I år var det Norr/Väst och Syd/Öst.
Nu när semifinallagen står klara kan vi konstatera att det är tre lag från den norra serien och endast ett från södra. Och det blir onekligen en spännande matchserie som kan bli jämn och oviss på förhand.

Skellefteå som var högst rankad fick välja sitt motstånd först. Då föll valet på Falun. Inbördes möten i Allsvenskan vann Skellefteå samtliga med 3-1, 4-1 och 2-1. Skellefteå som nollade Haninge i två matcher i kvartsfinalerna medan Falun hade 10-1 mot Rögle på båda matcherna. Räkna med täta, intensiva matcher. 

Södertälje och Färjestad  blir de andra två lagen som bildar en matchserie, Södertälje som är enda lag vidare från DHA Södra. Lagen har inte mötts sedan september när de spelade en träningsmatch på försäsongen. Det är två lag som dominerat sina grundserier och är ruggigt effektiva framåt. Det ska bli spännande att se hur de står sig mot varandra. 

Margot Huot-Marchand (Falun), Pia Pren (Södertälje) och Nicoline Jensen (Skellefteå) ligger topp 3 i poängligan i slutspelet, alla med 5 poäng. Målvakterna blir också en viktig pjäs i semifinalerna. Miranda Dahlgren och Lumi Jääskeläinen höll varsin nolla mot Haninge, Lovisa Berndtsson höll två nollor mot Björklöven och rutinerade Ida Winkler höll nollan i sista matchen mot Rögle. 

Semifinalerna startar på torsdag då match 1 spelas, match två spelas på lördagen och en eventuell tredje match på söndagen.