Timrå vann säsongens första match i dubbelmötet

I helgen var det dubbelmöte i Norr mellan Luleå och Timrå. Timrå som spelar första året i NDHL som "eget" lag. Förra säsongen bildade de snedsteckslag tillsammans med Sundsvall och kunde därför inte spela om avancemang.
Nu har de alltså gjort en egen satsning och kommer för första gången att spela Allsvenskan tillsammans med Skellefteå, Björklöven och väst-lagen efter jul.

Timrå hade inför helgen inte vunnit någon match, de spelade en oavgjord mot just Luleå i den första matchen för säsongen men förlorade den i overtime. 
De fick en tuff start på helgen och Luleå vann lördagens match med övertygande 6-2 men Timrå gav inte upp och kom tillbaka starkt i söndagsmatchen. Efter två mållösa perioder lossnade det tillslut och med 6 minuter kvar av matchen hade Timrå ledningen med 3-0. Luleå fick in en reducering genom Emilia Nymark kort efter 3-0 målet men Timrås Alva Rindberg avgjorde matchen definitivt med sitt 4-1 mål.

Emma Nichols i mål stod för en stark insats på söndagen och motade 38 skott, vilket innebär en räddningsprocent på 97.44% i matchen. 

Timrå har nu två möten mot Björklöven kvar innan juluppehållet och starten av Allsvenskan. Vi kommer också att få följa laget i veckan när de tar över våra Instastorys fredag och lördag.