Svenskhockey.tv och damsatsningen ( 9 okt. 2021 )

Svenskhockey.tv tillsammans med SIF och NDHL (Damettan) utvecklar förutsättningarna för näst högsta nivån av Damseniorhockeyn genom att starta en "egen" sändningskanal för matcherna. Om vi inte tar betalt för matcherna så kommer vi aldrig att kunna utveckla damhockeyn. Så stöd och intäkter behövs även under utvecklingen redan från start. Läget är just nu att kanalen finns publicerad som egen kanal på Svenskhockey.tv första sida. Biljettformerna singelbiljett och månadsabonnemang finns klart men årskortsabonnemang är tyvärr inte klart än men på gång.
Avseende kamera så finns det i de flesta hallarna och för Kallhäll, Tullinge, Hammarby är lösningen på gång, vissa komplikationer uppstår längs vägen som vi verkligen tillsammans försöker undvika men är svåra att styra över av olika anledningar. För dessa klubbar/hallar har investeringar tagits av Svenskhockey.tv men kommunerna behöver ordna säker internetlina som vi hoppas är klart inom kort. I Skärplinge är det andra anledningar till varför det dröjer vilket även gör att det dröjer lite längre. De föreningar och spelare där lösningarna finns skall inte behöva vänta på de där vi ligger efter med utrustningen.
Totalt spelas det framöver över 300 matcher i Damettan, Damhockeyallsvenskan och Damettan vårserie, beroende på vilken väg lagen tar i dessa serier kommer de spela mellan 20 till drygt 30 matcher. Det är därmed 3-4 gånger fler matcher som vi driver fram.

Där det finns kamera och matcherna ligger aktiverade i Tävlingssystemet där kommer matcherna starta 4 minuter före nedsläpp.
70% av intäkterna går till klubbarna efter att moms och supportavgifter är betalt. Detta är helt nya intäkter som ökar och synliggör värdet för damhockeyn på denna nivå.

Produkten utvecklas och vissa delar behöver klubbarna stå för men det mesta kommer vara automatiserat. Resultat och matchtavlan kommer inom kort i sändning, kommentatorer kan klubbarna redan nu stå för på plats men en app är på gång där man kan vara kommentator på distans. Möjlighet för att sälja reklamplatser kommer inom kort för klubbarna vilket ökar intäkterna markant för klubbarna utöver tittarintäkter. Genom mer intäkter kan leverantören utveckla än mer vilket kommer ske för att förhöja produkten för tittarna. Vill vi utveckla damhockeyn på näst högsta nivå så är detta en viktig del att stödja och vi uppskattar intressenternas tålamod så här i uppstarten.

Vi på NDHL kan inom kort lägga ut en lista på vilka hallar som har installationer så det underlättar valet av att köpa månadskort/singel biljett och senare årskort. Vi kommer publicera den på hemsidan www.ndhlsverige.se så snart som möjligt.
Damettan är helt ideella resurser som brinner för att bidra till Svensk hockeys utveckling. Vi tar tacksamt emot synpunkter samtidigt som vi måste våga ta nya steg för att utveckla. Vi kan inte vänta oss till utvecklingen.

Mer info kommer allt efterhand.