Summering av helgen.

Så här på måndagen har vi hunnit smälta lite av alla helgens intryck och kan sammanställa den.

För fjärde året i rad bjöd vi in alla medlemsföreningar, spelare och ledare till en tvådagarskonferens tillsammans med styrelsen i NDHL. I de tre föregående mötena har vi pratat om att ha något sorts event för spelarna och i år bestämde vi oss för att ha det.
Med något kort varsel blev en Allstar-match bestämd och vi gick ut till föreningarna att utse deltagare till matchen. Alla medlemsföreningar fick möjligheten att ta med minst en spelare, de lag som spelat Allsvenskan fick utse två och de lag som spelat fortsättningsserier eller juniorserier fick utse en. Tyvärr hade inte alla lag möjlighet att delta, men 17 av 23 föreningar fanns representerade. Vi fick pussla lite för att få ihop två fulla lag, framförallt i norr där vi saknade deltagande i tre av fem lag. 

Totalt på konferensen var vi drygt 60 personer, rekord i deltagande. Vi höll i år till på Arenahotellet i Uppsala då vi hade möjlighet att spela matchen i Gränbyhallen som kunde hålla öppet en vecka längre än planerat. 
Vi samlades till lunch på lördagen och började konferensen med att gå igenom NDHL:s resa sedan uppstarten 2020. Därefter delade vi upp spelare och ledare och hade två grupper. Ledare hade fokus på tävling och spelare med fokus på marknad. 
Efter det begav sig spelare, coacher och funktionärer till ishallen för förberedelser där. Vi hade ordnat med svarta byxor och hjälmar som fanns att låna om man ville för att alla skulle se enhetliga ut. Det blev lite meck med gallerbyten och provande av byxor med mera. Bland annat försvann ett galler spårlöst men hittades sedan på en spelare på isen. Så kan det gå med många bollar i luften. 
Det delades ut priser innan matchen, Pia Pren för flest poäng totalt i NDHL, Miranda Dahlgren gavs utmärkelse för 63 vinster i NDHL, Emma Murén för poängvinnare i grundserien och Rögle för sitt publikrekord. Sedan släppte Erika Grahm en symbolisk puck som fick vara starten för något som förhoppningsvis blir återkommande även om vi redan har idéer på utveckling. 

Vi insåg ganska snabbt efter nedsläpp att tröjorna blev alldeles för lika varandra, ingen såg skillnad på någon. Så inför andra perioden fick bortalaget Norr/Väst spela klart matchen i Uppsalas vita tröjor. Där har vi en förbättringspunkt till kommande år. 

Det var Norr/Västlaget som vann matchen med 5-2 inför ca 200 personer på plats. 
Vi blev något förvånade när representanter från Antidoping Sverige dök upp för stickprovskontroll på utvalda spelare i denna uppvisningsmatch, ändå ett tecken på att vi marknadsfört matchen ok på kort varsel. Även om deras arbete är bra och nödvändigt givetvis förtog det lite av den lättsamma känslan och de utvalda tjejerna blev sena till middag och plakett-utdelning. Vi hoppas att vi ser mer av dem i ordinarie serier framöver också. 

Efter middag och dopingkontroller var det fritt mingel för alla som stannade kvar över natten. 

Dag två hade vi tre föredrag från utomstående parter, Tension som utvecklar digitala plattformar och spännande nytänk hur vi kan utveckla intresset hos generationerna som kommer genom att interagera på det sätt som de växer upp. 
Jesper Sjökvist från SOK och fystränare på Svenska Ishockeyförbundet kom och föreläste om just fysträning och vad både spelare och klubbar ska tänka på i utbildningen av framtida elitspelare.
Target Aid, som vi just nu har en insamling genom tillsammans med stiftelsen Friends, pratade om möjligheter att skapa egna insamlingar i klubbar eller lagen.

Vi avslutade med korta reflektioner om helgen där deltagarna fick tycka till om kommande medlemsmöte om ett år. 
På det stora hela var det en väldigt lyckad helg och vi har, tillsammans med föreningarna, jobb framåt att ta tag i. Nya idéer för en fortsatt Allstar, marknadsbiten i våra medier och den punkten som alltid berör mest, tävling. 

Vi riktar ett stort tack till alla deltagare, åskådare, funktionärer, domare, fotograf, hotellpersonal med flera som har hjälpt till att få alla bitar på plats till denna helg.
Nu är det bara fortsatt framåt som gäller!

Se alla bilder från dagen på Patric Gills sida. flickr.com