Speluppehåll i tre regioner

Den här veckan är det TV-pucksfinaler 3-5 november. Det betyder speluppehåll i regionerna med undantag för Södra serien som spelar fredag och söndag. Dock är det "bara" Linköping i den serien som påverkas av finalspelen då övriga representerade lag inte avancerat till slutspelet. 

391 registrerade spelare i NDHL har representerat sitt län i Stålbucklan, TV-pucken eller båda. Säsongen 23/24 är det 55 spelare uttagna till TV-Pucken som är registrerade i NDHL. 

Fakta:
Stålbucklan grundades 2006 av Jernkontoret som även arrangerade turneringen tillsammans med Stockholmslaget Göta/Traneberg. Säsongen 2012/2013 blev Stålbucklan rikstäckande och under Svenska Ishockeyförbundets regi. 2015 sändes turneringen första gången på TV, 56 år efter att TV-pucken för killar startade. 
2019 spelades sista Stålbucklan-turneringen och efter det blev det även TV-pucken för tjejer. 

Rolig fakta:
Troja-Ljungby har flest spelare på sin roster i NDHL som har spelat Stålbucklan eller TV-pucken, 25st. Varav två spelade för Småland i årets upplaga. 

I Färjestad har fem spelare spelat Stålbucklan men ingen har spelat TV-pucken. 

Slutspelet som startar på fredag består av åtta distriktslag. I dessa åtta hittar vi 33 spelare som är registrerade i NDHL och 14 olika föreningar är representerade. 

Två spelare som spelar TV-pucksslutspel i helgen har även spelat SDHL den här säsongen. Tilde Sundnäs-Grillfors (Leksand) och Tindra Azzopardi (SDE).

Vi önskar alla spelare och ledare stort lycka till och ser fram emot att se uppgörelsen i årets turnering! 

Källor: Eliteprospects.com , stats.swehockey.se och wikipedia.