Skellefteå klara för kval, historisk match i Södertälje.

Skellefteå är alltså klara för kval för tredje året på raken i NDHL när man återigen nollade Falun, denna gång på hemmaplan. Skellefteå har alltså inte släppt in ett enda mål i slutspelet. Idag var de numret större än Falun och vann skotten med 36-13.
Sara Krauseneck inledde målskyttet efter en mållös första period, bara några minuter senare utökade Skellefteå ledningen till 2-0 genom Nicoline Jensen. Sara Krauseneck satte sitt andra mål i början på tredje perioden och det blev även slutresultatet. Nicoline Jensen som även assisterade till första målet leder nu poängligan i slutspelet. Inför 342 personer på plats i Skellefteå Kraft Arena höll Miranda Dahlgren nollan för elfte gången den här säsongen och för henne och Skellefteå väntar nu HV71 eller AIK i kvalet.

Södertälje och Färjestad spelade jämnt i torsdags, då satte Färjestad segermålet med bara 16 sekunder kvar av matchen. Dagens match går till historiebäckerna som den längsta i NDHL:s historia. Först i sjätte perioden avgjordes den.
Det var skottmässigt övertag för Färjestad i samtliga perioder och totalt vann de skotten med 82-29, en galen insats av Lovisa Berndtsson i målet som stoppade 80 skott!
Det var Södertälje som satte första målet genom Sunna Björgvinsdottir i början på andra perioden. Jetta Derenoski kvitterade till 1-1 några minuter senare. Sedan var det Mimmi Gill som gjorde 2-1 till Södertälje men återigen en snabb replik av Färjestad som kvitterade genom Alli Borrow i slutet på andra perioden.
Tredje perioden blev sedan mållös, liksom fjärde och femte. Det var tillslut Mary McDonald som gjorde Södertäljes båda mål i förra matchen, som avgjorde efter 107 spelade minuter. Imorgon väntar den tredje och direkt avgörande matchen lagen emellan. Nedsläpp redan 12.00.

I Västra serien vann Brynäs borta mot Hedesunda med 2-1 och Leksand vann borta mot Mora. Tilde Sundnäs-Grillfors som för dagen spelade i Mora gjorde lagets samtliga fyra mål Agata Sarnovksa som spelar i Leksands SDHL-lag gjorde två mål och en assist när Leksand vann med 5-4.

Modo vann i juniorserien borta mot Luleå med 3-1.