Skellefteå bröt Färjestads segersvit.

Tre matcher spelades i Allsvenskan norra igår.

Björklöven tog emot Örebro på hemmaplan, det var målmässigt en jämn match men Björklöven vann skotten med överlägsna 49-16. Björklöven tog ledningen i matchen i första perioden genom Selina Aho, Örebro kvitterade i slutet av andra genom Alva Karlsson. 1-1 var resultatet efter tredje perioden och på tredje straffslaget satte Selina Aho återigen pucken bakom Smilla Eriksson och hemmalaget vann med 2-1.

Timrå som ännu inte vunnit i Allsvenskan åkte till Dalarna och match mot Falun. Falun som senast förlorade mot Färjestad var revanschsugna. 76-17 slutade skottstatistiken för hemmalaget som tog en behaglig seger med 8-3. Jessica Vonruden i Timrå satte de två sista målen med åtta sekunder mellan målen.

Färjestad kom till Skellefteå obesegrade den här säsongen med +157 i målskillnad i grundserien. Skellefteå förlorade en match i grundserien men är obesegrade i Allsvenskan och de hade inga planer på att inte fortsätta på det spåret. Miranda Dahlgren i målet spikade igen och Färjestad som har gjort mycket mål hela säsongen fick inte hål på henne. Skottstatistiken var till hemmalagets favör och slutade 33-13. Segersviten håller i sig, vinst 2-0 för Skellefteå.

I Öst möttes bland andra SHK och Hammarby. Det var länge en mållös match men Hammarby lyckades göra första målet i början på tredje perioden genom Felice Rönnlund. Skotten slutar helt jämnt 27-27 men Ella Byhlin i Hammarbys mål släpper inget bakåt. Matchen slutar med vinst för Hammarby 2-0.

Mora och Västerås möttes i den västra serien. Det blev vinst för Västerås med 3-1. Meredith Malloy gjorde två mål för Västerås.

Linköping vann i juniorserien med 4-2 mot Rögle medan Karlskrona förlorade med 5-0 mot Frölunda.