Sista omgångarna i Allsvenskan.

Vi står nu inför de sista matcherna i Allsvenskan. Södertälje har begett sig söderut för en bortaturné i Skåne och möter ikväll Malmö i en första match av två lagen emellan denna helg. Imorgon är det returmöte. Rögle spelar två matcher på hemmaplan, imorgon möter de Troja och på söndag Södertälje.
Troja som möter Malmö på söndag måste vinna båda matcherna för att ha chans att avancera vidare till kvartsfinal. I Allsvenskan Södra spelas även matchen Uppsala och Haninge. En match som är direkt avgörande för fortsättningen. För Haninge räcker det med en poäng medan Uppsala behöver alla tre för att avancera.
För tabellplaceringen och rankingen inför fortsättningen så kan Malmö rent teoretiskt komma etta, då behöver de vinna alla tre matcher i helgen samt göra många mål. Södertälje leder just nu tabellen med 9 poäng mer än Malmö men har +59 i målskillnad medan Malmö har +31. Hur alla helgens matcher slutar och vilka som står som etta och två vet vi först efter slutsignalerna.

I Norra serien möts ettan Skellefteå och tvåan Färjestad i dubbelmöte idag och imorgon. Skellefteå möter sedan Örebro på söndagen. Örebro är redan utan chans att gå vidare och har endast en poäng. Björklöven möter Örebro och Färjestad på söndag.
Det spelas om placering och rankningspoäng mellan Skellefteå och Färjestad om vem som blir etta och två och får välja motstånd först när vi går in i kvartsfinalerna nästa vecka.