SHK missar Allsvenskan efter vändning av SDE

SHK hade nio poäng kvar att spela om. Även om det i slutändan eventuellt inte skulle räcka att vinna sina tre sista matcher i grundserien så fanns möjligheten för SHK att ta tredjeplatsen.

Söndagens motstånd SDE hade inför idag inte vunnit en match på hela säsongen. Då slog de till när SHK behövde poängen som mest. Trots att SHK vann skotten med 41-26 och hade ledningen de två första perioderna så vände SDE i sista perioden och gjorde tre mål. Två av målen skedde inom loppet av 40 sekunder. SHK kvitterade med knappt två minuter kvar, men det räckte inte för att vända matchen och ta med de tre poängen hem.

SDE tog alltså säsongens första vinst och spelade bort SHK från avancemanget. Det innebär att SHK kommer att spela fortsättningsserien tillsammans med Hammarby och Damtvåan Östra om spel i NDHL kommande säsong.

För Uppsala som i och med resultatet nu är klara för Allsvenskan återstår två matcher mot lagen som ligger etta och tvåa i serien. Placeringarna består dock oavsett resultaten i de sista omgångarna.