Sammanfattning Väst ( 2 maj 2022 )

12 matcher spelades i Region Västs grundserie. Västerås fick dock lämna WO i sina två sista matcher i grundserien.

Till skillnad mot övriga regioner har också Västs Division2 spelat en kvalserie med Örebro som slutade sist i Division1. I Väst välkomnar vi i och med det två nykomlingar till Damettan och NDHL, nämligen Falu IF och Mora IK, varmt välkomna!

Men vi ska sammanfatta säsongen som varit med fokus på grundserien och vidare till Playoff.
Efter 12 spelade matcher  stod Färjestad som seriesegrare med endast en poäng mer än tvåan Sandviken. De båda lagen möttes i sista omgången och det krävdes övertid för att skilja lagen åt. Dessa två gick vidare till DamhockeyAllsvenskan Norra där Färjestad vann fyra och förlorade två vilket gjorde att de slutade tvåa. Sandviken däremot förlorade alla 6 matcher och fick därmed avsluta säsongen efter det Allsvenska spelet.

SHK och Västerås som slutade trea och fyra möttes i en bäst-av-tre serie, där SHK vann med 2-0 i matcher. SHK spelade förkval mot Öst och Syd i en rak matchserie där de tog inledande vinst mot Haninge med 2-1 och spelade också samma resultat mot Karlskrona i följande match. I Playoff-runda 1 ställdes SHK mot Skellefteå som blev ett alldeles för tufft motstånd och SHK förlorade två raka matcher mot dem.

Örebro fick kvala mot Division 2 lagen och som det verkar i skrivande stund kommer de att spela Division 2 västra kommande säsong. SHK som egentligen tillhör Region Öst spelar på dispens i Väst på grund av det geografiska läget. Så hur Damettan Väst ser ut lagmässigt när 22/23 startar vet vi inte än.

Poängbäst Färjestad, Josefin Lindström 25p
Poängbäst Sandviken, Thea Lööf  31p
Poängbäst SHK, Lova Fougman 16p
Poängbäst Västerås, Meredith Malloy och Clara Eliasson 5p
Poängbäst Örebro, Anna Brenkle 16p