Sammanfattning Öst ( 26 apr. 2022 )

Vilka lag som skulle starta i Division 1 öst när säsongen startade var oklart. Vissa lag ville få in en Division 2 i Stockholm, men då det inte blev görbart så valde alla lag att ställa upp i Division 1 ändå. Likt Norr-serien så finns det även i Öst två andralag, AIK och SDE som inte har möjlighet att kvala sig upp mot SDHL.

Men en ny seriestruktur innebar det att grundserien spelades fram till 2 december för att sedan delas upp. Fyra lag gick till en topp-serie där de två bästa gick direkt till DamhockeyAllsvenskan medan trean och fyran gjorde upp i bäst av tre om en plats till förkval mot övriga tävlande regioner.

Hammarby och Södertälje knep första och andra platsen medan Haninge och Almtuna gjorde upp om förkvalet. Hammarby vann och gick obesegrade ur grundserien med endast åtta insläppta mål. En match slutade oavgjort för Hammarby, efter full tid men den vann de sedan på straffar.

Totalt spelades 14 omgångar i grundserien. De övriga fyra lagen, Kallhäll, Tullinge, AIK och SDE spelade vidare i en fortsättningsserie mot varandra. En serie som spelades klart i dagarna nyss när SDE och AIK möttes.

Hammarby och Södertälje gick alltså vidare till DamhockeyAllsvenskan Södra där de spelade mot Malmö och Troja. Hammarby vann tre, förlorade tre varav en på övertid. Södertälje vann endast en match på ordinarie tid, vann två på övertid, en förlust på straffar och två förluster. Lagen slutade två och trea och gick därmed vidare till Play Off 1 mot SDHL där även Haninge Anchors anslöt efter att ha slagit ut Almtuna först och därefter tog sig vidare tillsammans med SHK (väst) till Play Off.

I Play Off 1 tog det stopp för samtliga lag i Öst.

AIK spelade vidare i Juniorcupen och spelade bronsmatch mot Linköping. En match som Linköping vann. Även Haninge, SDE, Almtuna och Södertälje hade lag som var med och spelade Junior men bara Haninge och AIK tog sig vidare till Cupen.

Poängbäst i Hammarby, Linnéa Örnqvist 33p
Poängbäst i Södertälje, Pia Pren 77p
Poängbäst i Haninge, Iveta Koka 32p
Poängbäst i AIK, Moa Carlsson 30p
Poängbäst i Almtuna, Tilda Pettersson 16p
Poängbäst i SDE, Ella Planting-Bergloo 35p
Poängbäst i Tullinge, Sofie Wallin 4p
Poängbäst i Kallhäll, Malin Zetterberg 13p