Söndagens matcher och resultat.

Det var en fullspäckad söndag som bjöd på en riktig viktig seger för Uppsala samt två hattrick.

Björklöven tog emot Skellefteå hemma i Winpos Arena. Skellefteå som så många gånger förut kontrollerar matchen på ett bra sätt. Och trots en jämn skottstatistik med fördel Skellefteå 24-21 så är bortalagen mer effektivt framåt samtidigt som Lumi Jääskeläinen i målet håller nollan. Skelleftå vinner matchen med 4-0.

Haninge tog emot Troja i helgens andra möte lagen emellan. Haninge vinner matchen med 5-0, Iveta Koka och Anna Löfstedt gör två mål vardera.

Uppsala hade en måstematch hemma mot serieledarna Södertälje. Hemmalaget var tvungna att vinna för att ha chans att ta sig till Playoff. Och det gjorde de. Trots skottövertag för Södertälje och en storspelande Linn Wåger i Uppsalamålet vände de underläge 0-1 och vann matchen med 2-1. Julia Weckström satte det avgörande målet i powerplay med knappt tre minuter kvar. Södertäljes första förlust för säsongen är ett faktum.

I Öst spelades tre matcher. Hammarby spelade borta mot Kallhäll. Hammarby var i underläge efter första perioden och i början av andra kvitterade de till 2-2 och reducerade senare till 4-3. Men närmare än så kom inte Hammarby som tillslut förlorade matchen med 5-3.
SHK hade riktig islossning hemma mot SDE. Matchen slutade hela 8-0 till hemmalaget. Ida Isaksson stod för fyra av målen och Malin Lundvall i målet höll nollan.
AIK vann hemma mot Sundbyberg med 5-2.
AIK, Kallhäll och Hammarby ligger just nu ovanför kvalstrecket i Östra fortsättningsserien.

I Väst spelades en match mellan Mora och Hedesunda. Mora återigen med skarpskytten och OS-guldvinnaren Tilde Sundnäs-Grillfors i laguppställningen. Tilde gjorde samtliga mål för Mora när de vann med 4-0. I målet stod Klara Larsson för en hundraprocentig insats.

I veckan som kommer spelas de sista Allsvenska matcherna innan slutspelet drar igång. Vi ska se över förutsättningarna inför det imorgon.