Söndagens matcher

Södertälje tog emot Troja i helgens andra möte lagen emellan. Södertälje håller återigen nollan, denna gång är det Nicole Jackson som vaktar målet. Södertälje vinner med 4-0 och vinner skotten överlägset med 43-11. Kapten Hunter Mosher gör sitt nionde och tionde mål i Allsvenskan.

Returmötet mellan Falun och Björklöven blir jämnt, och om det var målfest igår så var det raka motsatsen idag. Falun vinner med 1-0, målet görs av Paige McGuire i början av andra perioden. Rutinerade målvakten Ida Winkler visar att hon är en målvakt av klass och håller nollan. Skotten slutar 29-27 för hemmalaget.

Rögle och Uppsala spelade båda sin tredje match för helgen. Rögle vilade målvakten Alba Gonzalo och i Uppsalas mål stod Ebba Ridderstolpe. Rögle vinner skotten med 40-30 men Uppsala vinner matchen med 2-1, Ida Wickström gör det avgörande målet i powerplay med knappa tre minuter kvar. Rögle tar ut målvakten men Uppsala håller undan och bryter Rögles matchsvit efter nio raka vinster.

Malmö och Haninge tar emot Haninge men saknar målsprutan Silke Glud i uppställningen. Haninge tar ledningen i matchen genom Iveta Koka. Malmö kvitterar genom Saga Nederman i slutet av första perioden. Samma Nederman gör sedan 2-1 för Malmö efter en stökig situation och då går luften ur Haninge en aning. I och med målet får Haninge en utvisning på sin målvakt Sofie van Dueren och Malmö förvaltar det genom att göra 3-1. Matchen slutar 4-1 till Malmö som fullbordar helgen med 9 av 9 poäng.

Örebro tar emot Färjestad på hemmais. Målvakten Smilla Eriksson gör som vanligt en stabil insats och räddar 43 skott. Färjestad vinner matchen med 4-0, Alli Borrow gör två av målen. Skotten talar sitt tydliga språk om matchbilden, Färjestad vinner skotten med 47-8.

I Öst tog Hammarby emot SDE. Bortalaget hade länge ledningen men Wilma Lindgren kvitterar för Hammarby med drygt två minuter kvar av tredje perioden. Matchen går till förlängning där Sigrid Jason avgör med bara 15 sekunder spelade i förlängningsperioden.

SHK tar en tung förlust hemma mot AIK, bortalaget vinner med hela 7-1. SHK:s enda mål görs av lagets poängbäste spelare så här långt i fortsättningsserien, Victoria Spring.

Luleå och Modo spelar mot varandra i juniorserien i Norr. Modo vinner tillslut med 2-1 i förlängning. Segermålet görs av Lovisa Engström.