Södertälje och Färjestad håller nollan efter tre matcher

Både Södertälje och Färjestad har fått en kanonstart på säsongen och efter tre spelade matcher har inget av lagen släppt in något mål.
Södertälje värvade sent in Lovisa "Lollo" Berndtsson som hade kontrakt i amerikanska proffsligan PHF och skulle egentligen spela för Buffalo den här säsongen. Men PHF blev uppköpt och många spelare blev utan kontrakt. Så sent som i början på september stod det klart att hennes nya klubb skulle bli SSK den här säsongen. Man hade innan det SDHL-bekanta Nicole Jackson och brittiskan Emma Nichols som redan gjort tre säsonger i Södertälje. 
Emma Nichols har nu tagit plats mellan stolparna i Timrå i Norra serien. Oavsett så har SSK troligen det mest meriterade målvaktsparet i NDHL den här säsongen. Inledningen har dock inte bjudit på det tuffaste motståndet och på de tre spelade matcherna har de fått 26 skott mot sig. Framåt har det blivit 31 mål och i toppen av poängligan i Östra serien hittar vi (1) Hunter Mosher, (2) Ellen Laurence och (3) Mary Mcdonald. Södertälje har ett högt uppsatt mål för den här säsongen och satsningen mot SDHL är ingen hemlighet.

Kollegorna eller konkurrenterna i Väst, Färjestad har börjat minst lika bra. Där hittar vi bland andra storstjärnan Katerina Mrazova som är draftat till Ottawa när den nya proffsligan startar i Nordamerika i början på nästa år. 
Färjestad har mött Falun, Leksand och Örebro inledningsvis och har, precis som Södertälje inga insläppta mål. Matchen mot Falun har varit den jämnaste där man vann med 3-0. Värt att nämna är att huvudtränare Silje Holøs luftat alla sina tre målvakter i de inledande matcherna, Jule Flötgen, Kaja Ekle och Linda Glädt som alla har sett till att motståndarna gått mållösa från sina matcher. 
39 mål har Färjestad gjort framåt och det är inte helt överraskande att de tar upp de nio första platserna i Västs poängliga. (1) Katerina Mrazova, (2) Kajsa Bråten, (3) Julia Blitz. För att se hela poängligan klicka här.

Efter jul börjar som bekant Allsvenskan där Norr kommer möta Väst och Syd kommer möta Öst. Vilket betyder att vi inte kommer att få se dessa två lag mötas innan ett eventuellt slutspel. Hur långt de här två lagen kommer att gå den här säsongen ska bli spännande att se. Vi vet vad siktet är inställt på.