Södertälje föll tungt hemma mot HV71.

Finaldag 2 är avklarad och HV71 gästade Södertälje i match ett i bäst av tre. Det var ett HV71 som var tyngre och mer effektiva.
HV:s lagkapten Elin Svensson startade med att sätta sitt första mål för kvällen efter bara drygt tre minuters spel och dessutom i boxplay. Södertälje kvitterar sedan genom Sunna Björgvinsdottir bara en halv minut senare.
Men sedan drar HV71 ifrån när Anni Montonen gör 2-1 och Elin Svensson 3-1 innan första perioden är slut. I början av tredje utökar Mira Ljungåker ledningen och strax därefter gör Elin Svensson sitt tredje mål i matchen. Vid ställningen 5-1 till HV71 tar Södertälje timeout och Nicole Jackson ersätter Lovisa Berndtsson i målet. Kiira Yrjönen utökar ledningen till 6-1 innan period två är slut.
Tredje perioden blir den jämnaste målmässigt och Södertälje lyckas reducera genom Mary McDonald, men närmare än så kommer de inte. HV71 gör ytterligare två mål i matchen och slutresultatet blir 2-8. HV71 vinner dessutom skotten med 50-25. Matchboll HV71 inför returmötet på söndag i Jönköping.
Södertälje har lite att fundera över för att kunna komma närmare HV71 som var det bättre laget.

I Östra kvalserien vann Järna hemma mot Kallhäll med 3-2.