Rögles rekord!

Det har knappast gått någon förbi att Rögle slog nytt publikrekord i söndags. 3852 personer anslöt till Catena Arena för att stötta sitt nystartade damlag. 
Både spelare, ledare och publik har uttryckt att de var rörda över engagemanget och tillställningen. Tillställningen som började lite nervöst från hemmalagets sida samtidigt som skånerivalerna kom taggade till tusen. Malmö inledde med två raka mål som gjordes av Hilda Törner och Tyra Jönsson och ledde med 2-0 efter första perioden. Men Rögle-laget tog sig samman och vände matchen som slutade 3-2 till hemmalaget. Det historiska första målet gjordes av lagkaptenen Wilma Hjelm, kvitteringen stänkte Johanna Eldebäck in genom ett exemplariskt slagskott och avgörande 3-2 satte ingen mindre än Emilia Rydell, dotter till grundaren av flicksatsningen i Rögle Ellinor Rydell.

En av de andra personerna bakom laget är sportchefen för dam, Nanna Holm Glaas. Nanna har själv en lång bakgrund som spelare med SM-guld och VM-turneringar i bagaget. Och ända sedan hon lade skridskorna på hyllan har hon varit aktiv som ledare i flera olika lag. 

När vi pratade med henne igår satte hon sina ord på söndagen.

"Jag försöker fortfarande smälta gårdagen, men vi sa i går att vi får njuta söndag och måndag och tisdag börjar träningen mot nya mål!

Känslan som sitter starkast i mig 24 timmar efter matchen är stolthet. Stolt för laget som lyckas komma ihop så starkt på 1,5 månad att de kan gå in och vända ett två målsunderläge till vinst mot ett lag som har spelat i serien i många år innan. Det är en grupp av spelare som knappt kände varandra innan de kom till Ängelholm, förutom de sju 15–16 åriga spelare som kommer från Rögles Akademiverksamhet.

Stolt av vår ledarstab som sliter för lagets bästa varje dag, vilket jobb de gör!

Stolt och minst sagt imponerat av samtliga av mina kollegor i Rögle BK. Det är en fantastisk och enormt kompetent grupp av härliga människor som sätter i gång ett fantastiskt arrangemang med hela hjärtat. Vi är alla stolta över publikrekordet, men mest imponerat är jag av arrangemanget som startades redan i våras. Jag kan inte räkna hur många gånger samtliga på kontoret har frågat efter datum för första hemmamatcher för ”vi måste ju sätta i gång all planering”. Fem veckor innan pucksläpp kom äntligen datumet och då hade det redan arrangerats x antal möten kring arrangemanget av matchen. Jag är grymt imponerat av hur samarbetet mellan alla avdelningar från klubbchef till eventavdelning, restaurang, kommunikation, biljettansvariga, marknadsavdelning, teknikavdelning och driften alla sätter i gång ett spinnande hjul och får ihop ett felfritt och exceptionellt arrangemang. Det som syntes utåt var såklart publikrekordet, stämningen och vinsten. Bland de saker som pågick runt i om Catena Arena var: hoppborg, ansiktsmålning, Herrspelare som bjöd på (alkoholfri) bubbel och mingel, sponsorevenemang, tal av klubbchefen Daniel Koch, Ellinor Rydell och Maria Rooth i restaurangen för alla VIP gäster. Rögle Bjöd spelarnas familjer på Italiensk Buffé i Restaurangen och på fjärde våningen samlades all personal som inte jobbade på matchen (vilket var ett fåtal) tillsammans med alla familjerna. Innan matchen hade vi symboliskt pucksläpp av Ellinor Rydell och Maria Rooth.

Men mest tagen är jag av stämningen i hallen under Rögle Hymnen och publikens engagemang i matchen. Vilket genuint och ärligt hockey- och Rögle hjärta det finns i denna klubb. Det känns att hela Rögle BK lever och andas genom sina spelare, personal och publik. Tack alla ni för att ni skapade en historisk match för Rögle BK.

Det är viktigt att påpeka långsiktigheten i Rögles damsatsning, vi skyndar långsamt - men Imorgon börjar nästa resa mot Damallsvenskan, så småningom SDHL och på sikt SM guld!"

Känslan av att en fantastisk resa för Rögle har startat går inte att komma ifrån. Ödmjukheten att det är ett långsiktigt arbete för att nå toppen lyser från hela klubben. De vet vilka utmaningar som väntar dem och kommer fortsätta jobba hårt för att nå dit de vill!