Matchboll Skellefteå och Färjestad

Idag spelades de första semifinalmatcherna i bäst av tre. Det var två täta matcher.

Skellefteå tog täten direkt genom mål av Laura Lerchova bara 1.04 spelade i matchen. Samma Lerchova utökade sedan ledningen till 2-0 i första perioden. Hon fick också en assist på Sara Bjurvéns 3-0 mål med 14 sekunder kvar att av tredje perioden, vinst för Skellefteå med 3-0. Skottstatistiken var jämn men övertag för Skellefteå 32-28. Miranda Dahlgren som vaktar Skellefteåmålet släpper inga puckar bakom sig idag.
Nu väntar returmatchen i Skellefteå Kraft Arena, som har ett nyskottat tak, på lördag. Nedsläpp 16.00.

Färjestad som förbereder för Melodifestvalen imorgon spelade i Löfbergs Ice Arena, klubbens extrahall. Och det var Färjestad som inledde starkast och tog ledningen i början på första perioden. Södertälje tog en timeout som gav resultat, direkt efter tekning gjorde Mary McDonald sitt första mål för kvällen och utjämnar till 1-1. Bara två minuter senare slår hon till igen och ger Södertälje ledningen till 2-1. I början på tredje perioden visar Jetta Derenoski vilket viktigt nyförvärv hon är när hon skrinnade ifrån sin back och kvitterar till 2-2 i friläge.
Med knappt 30 sekunder kvar tar Färjestad timeout och även den ger resultat. Med 16 sekunder av matchen fångar Emma Murén upp pucken i en trasslig situation framför Lovisa Berndtsson i mål och sätter 3-2 till hemmalaget. Vilket också blir slutresultatet.
Returmatchen spelas på lördag 16.00 i Scaniarinken.

Hammarby som hade en poängviktigt match mot serieettan AIK kom med en något desarmerad trupp. Båda lagen kom med elva spelare i laguppställningen. Men det är AIK som är det starkare laget och vinner matchen med 4-1. De vinner även skotten med 46-17.
Det betyder att Hammarby kommer att spela kvalet tillsammans med Kallhäll, SDE och Järna om två platser i NDHL kommande säsong. Imorgon möter Hammarby SDE på bortaplan.