Match 1 av 3 färdigspelade

I onsdags inleddes kvartsfinalerna mot kvalet till SDHL. Matchen mellan Malmö och Färjestad var först ut på schemat.
Malmö kom ut starkt och satte 1-0 genom Natalie Perry efter bara 1.36 in i första perioden. Efter det var matchen tät och jämn med få utvisningar och ett högt tempo. Färjestads Alli Borrow är en van målskytt och hittade nätet två gånger i andra perioden. Det är Färjestadsledning 2-1 inför sista perioden, en period som blir mållös och Färjestad vinner matchen. Matchboll Färjestad inför returmötet på lördag i Karlstad. Färjestad vinner även skotten med 35-18.

På torsdagen spelades de övriga tre kvartsfinalerna.
Björklöven fick besök av Södertälje som bara förlorat en match den här säsongen. Björklöven skjuter flest skott, 28-16, men Lovisa Berndtsson i SSK-målet släpper inget bakom sig. Istället är det Södertäljes skyttedrottning Pia Pren som gör två inledande mål för bortalaget innan backen Emily Curlett fastställer slutresultatet 0-3 i slutet på andra perioden. Tredje perioden slutar mållöst. Matchboll Södertälje.

Rögle begav sig till Dalarna och Falun för nytt motstånd i deras preimärsäsong. Och det var Rögle som inledde målskyttet genom Arwen Nylander bara 1.26 in i första perioden. Falun svarar genom Wilma Johansson som kvitterar till 1-1. Innan första perioden är slut har Faluns Margot Huot-Marchand gjort sitt första mål för kvällen. Wilma Johansson utökar ledningen till 3-1 i början på andra perioden och Margot Huot-Marchand fullbordar kvällens hattrick med ytterligare två mål. Matchen slutar 5-1 till Falun. Sista perioden blir mållös. Matchboll Falun.

Haninge som fått den tuffa uppgiften att ta sig an Skellefteå. Ett Skellefteå som gick obesegrade ur Allsvenskan. Det är nyförvärven Ronja Mogren och Nicoline Jensen som inleder målskyttet och i matchens tre första powerplay för Skellefteå gör de också de tre första målen. Haninge tar en timeout efter 0-3 och håller sig från utvisningsbåset efter det. Men Skellefteå är det starkare laget och vinner tillslut med 6-0. Moa Viklund gör tredje periodens enda mål som fastställer slutresultatet. Matchboll Skellefteå.

I damjunior Norr spelade Luleå borta mot Clemensnäs. Luleå vann matchen med 4-2, resultatet innebär att Luleå nu är klara för juniorslutspelet.

I Öst möttes AIK och SDE, AIK vann komfortabelt med 10-0 och är nu en ohotad etta i tabellen.