Lördagens matcher och resultat

Det har spelats fem Allsvenska matcher idag.
Dubbelmöte i Södertälje och Skellefteå bland annat. Södertälje fortsätter visa sin styrka. Dagens match mot Rögle vinner hemmalaget utan några direkta konstigheter med 6-0, skotten slutar 65-12. Rögle som fått klara sig utan Amalie Andersen och Megan Holzhuter båda matcherna, åker imorgon söderut och möter Troja. Södertälje tar emot Malmö på hemmaplan.

Malmö som är på turné norrut gjorde idag ett stopp i Troja för match. Malmö vinner matchen med 6-1, Natalie Perry har hittat målformen och står för ett hattrick. Troja sätter reduceringen med knappa minuten kvar genom Kajsa-Lisa Johansson. Malmö reser nu vidare mot Södertälje.

Uppsala och Haninge har varit jämna matcher hela säsongen. Idag är det Uppsala som går starkast ur fighten. Haninge har ledningen med både 1-0 och 2-1 men Uppsala hämtar upp. Det står 2-2 i slutet när Uppsala väljer att ta en time-out. Det lönar sig och man sätter det avgörande målet, 3-2 med ca 1,5 minut kvar. Målet görs av Ida Mattsson. Haninge gör ett försök att ta ut målvakten men hemmalaget håller undan sista minuten och tre poäng stannar i Uppsala.

Skellefteå tar återigen emot Falun i en tajt match. De vinner skottstatistiken med 36-18 men målmässigt är det jämnare. Skellefteå leder med 2-0 efter två perioder men Falun reducerar till 2-1 genom en läcker passning av Margot Huot-Marchand fram till Wilma Johansson som sätter pucken säkert. Sista perioden blir mållös, och trots att Falun tar ut sin målvakt i slutet så vinner Skellefteå med 2-1.

Örebro tar emot Färjestad där första perioden slutar mållöst. Alli Borrow startar målskyttet i början av andra perioden och matchen slutar med vinst för Färjestad 6-0. Alli Borrow gör ytterligare två mål och fullbordar sitt hattrick för dagen. Skotten slutar 51-7 till Färjestad och Smilla Eriksson i Örebromålet gör vad hon kan för att stoppa puckarna.

I Väst vann Brynäs borta mot Mora med 3-1 medan matchen mellan Västerås och Leksand är uppskjuten.

Karlskrona vann sin första match i juniorserien i Syd, hemma mot Vänersborg. 6-0 slutar matchen och Hilda Christensson gör hattrick medan Julianna Thomson håller nollan.

SDE - Kallhäll slutar 4-7.

Morgondagen bjuder på fem matcher, bland annat ett klassiskt Stockholmsderby i Öst mellan Hammarby och AIK.