Lördagens matcher och resultat

Det spelades fyra allsvenska matcher, två i västra och två damjuniormatcher för NDHL-lagen.

Returmötet Rögle och Haninge slutade även på lördagen med vinst för Rögle. Det blev en tät match där Rögle tar ledningen genom Arwen Nylaander i första perioden. Mella Liegnell utökar till 2-0 i andra. Haninge reducerar genom Anna Löfstedt men Rögle replikerar snabbt och sätter 3-1 som också blir slutresultatet.

Falun tar emot Björklöven och det blir en riktigt böljande match där lagen jagar varandra i tre perioder. Inför tredje perioden leder Falun med 4-3 men 13 minuter in i perioden sätter Selina Aho kvitteringen 4-4, bara 30 sekunder senare utökar Björklöven till 5-4 genom Vega Munhoz. Falun tar ut målvakten Ida Winkler men Julia Westin sätter slutresultatet 4-6 och vinst för bortalaget.

Malmö och Uppsala möttes för andra gången på två dagar. Malmö håller tillbaka och Hanna Svehög i mål släpper inte förbi något. Matchen slutar 3-0 till hemmalaget Malmö efter en något stökig match med 35 utvisningsminuter för Malmö och 16 för Uppsala.

Södertälje tog emot Troja i helgens första möte av två. Södertälje vinner vant, håller nollan och gör fem mål framåt. Senaste nyförvärvet, backen Emily Curlett fortsätter visa att hon var ett viktigt tillskott och gör sitt femte mål i Allsvenskan. Hunter Mosher och Pia Pren fortsätter leverera och har gjort åtta respektive sex mål 2024.

I väst vinner Brynäs klart mot Hedesunda med 7-1 och i Daladerbyt mellan Leksand och Mora vinner Mora med 1-0.

Modo vinner med 3-1 i juniorserien mot Clemensnäs och mellan NDHL-lagen Karlskrona och Linköping, vinner Linköping med 3-0.