Järvsö Industriplast blir partner ( 4 maj 2022 )

Ett första samarbetsavtal är skrivet för NDHL. Järvsö som tillhör Region Väst har varit ett litet hål på damhockey-kartan. Men det vill man ändra på. Lasse Söderlund som är vd för företaget tillsammans med det nystartade damlagets tränare och klubbens nya ordförande Ronney Olsson, har ett brinnande intresse att få utveckla flick- och damhockeyn. Ett av initiativen är att behålla isen hela sommaren för att kunna hålla camper exempelvis. Två tjejcamper är planerade, en i juni och en i augusti. Det finns dessutom massa is till att arrangera träningsläger eller cuper under sommaren. Givetvis är det öppet för alla föreningar och lag att boka in sig. 

Järvsö IK dam spelade sin första match någonsin i vintras, det blev tyvärr förlust men Ronney uppskattar att de var ungefär 200 personer på läktaren och när laget gjorde det första historiska målet var det jubel så nästan taket lyfte.

Lasse sätter sina egna ord på samarbetet:
"Varför gör vi detta?
 
Järvsö industriplast och jag Lasse Söderlund tycker det är väldigt viktigt med att alla har möjlighet att röra på sig och få utöva de sporter man vill.
Jag har upplevt att damer/tjejer arbetar i motvind när det gäller att få acceptans i hockeyvärlden och vill gärna hjälpa till att bryta den trenden.
Vårt varumärke Järvsö Industriplast står för jämlikhet och förståelse och skulle vara stolta att få hjälpa NDHL att utveckla ishockeyn runt om i Sverige.
Vi arbetar lokalt med vår ishockeyklubb Järvsö IK för att få fler tjejer att prova på och på sikt kanske kunna delta i något seriespel.
Vi startade i höstas och totalt har vi lockat 36 tjejer / damer från hela Hälsingland att  prova på hockey.
2 matcher har vi också fått till som uppskattades mycket även om siffrorna var lite emot oss.
Vi kämpar på och jag tror vi kan utveckla hälsinge hockeyn om vi hjälps åt i detta".

NDHL är mycket glada att komma igång med detta och vi ser fram emot en spännande framtid omed roliga samarbeten tillsammans.