Ingen förändring uppåt, men förändringar framåt ( 28 mars 2022 )

Nu är det drygt en vecka sedan sista omgångarna spelades i NDHL och kvalet mot SDHL. 
Malmö och Skellefteå var de två från Division 1 som hade chansen att spela sig upp till SDHL. Men det räckte tyvärr inte hela vägen för något av lagen. 

AIK vann två raka matcher mot Malmö medan Skellefteå vann lördagsmatchen i Göteborg, vilket också betydde att det spelades en tredje och helt avgörande match på söndagen. Den vann Göteborg med 4-1- Det gjorde att även de säkrade sin plats i SDHL nästa säsong. 
Det har varit en onekligen annorlunda och spännande säsong som vi nu lämnar bakom oss. Och nu är det dags att börja blicka framåt.

Vi kommer börja med att summera region för region sedan väntar medlemsmöten, årsmöte samt samverkansmöten för att veta vad nästa steg blir. Ett bättre samspel mellan regionerna för att likrikta Divison 1 nationellt är en punkt. Att få en högre klassificering för att underlätta för en spelare att studera på högskolan är en annan. Hur kan vi förbättra de ekonomiska förutsättningarna som behövs för att skapa mer intressanta matcher som kanske då också kräver fler resor? 

Som alltid när det gäller Damhockeyn finns det mycket att prata om. Nu börjar 22/23 att formas.

Therése Nyman, Kommersiell Chef NDHL