Info kring svenskhockey.tv ( 12 okt. 2021 )

Damettan och SIF/Svenskhockey.tv Klubberbjudande och Egen paketering
Det är 25 lag som spelar ca 300 matcher vilket är en kraftig ökning och dessa lag innehar 80% av spelarna på svensk toppnivå. Det är här Svenska framtidslöftena spelar. 

Kanalen Damettan finns nu på Svenskhockey.tv första sida,  hur ikonen presenteras senare under säsongen när vi spelar Damhockeyallsvenskan och Damettan fortsättningsserie parallellt samt Damjunior cupen som säkert kommer innehålla SDHL andralag kommer vi diskutera med Regionerna och SIF.
Prissättning Enkelbiljett 59 kr, Månadskort Damettan 119 kr.
Årskort Damettan 799 kr, detta är i skrivande stund ej på plats vilket det skulle vara men orsak är oväsentligt. Playoff matcher och kval mot SDHL-lagen 89 kr per match, har du årskort Damettan så ingår det.  
Det innebär att vi förmodligen kör månadskort t o m februari. 
Efter att SHTV betalat moms, support och betalkostnader så är fördelningen 70% intäktsfördelning till klubbarna, 30 % SHTV och 0% till Damettan på alla användarintäkter. Ligaorganisationen är till för klubbarna samtidigt som det är viktigt att klubbarna tar ansvar för att Damettanorganisationen kan byggas upp med lämplig organisation.

Viktigt för att just din klubb skall få intäkterna från dina köp är att du anger vilken klubb du vill gynna på månadskort och årskort. För singelbiljett går intäkten till hemmaklubben som spelar matchen. 
Det innebär i sin helhet att det blir minst lika intressant att marknadsföra damernas bortamatcher som hemmamatcher. 
Lämpligt är att driva marknadsföring på sociala medier före match och lägga länkar till Svenskhockey.tv och matchen så det blir enkelt för tittaren. 

Vi och Svenskhockey.tv är medvetna om att det finns risk att man köpt det vanliga månads eller årskort med avsikt att se Damettan. Nu när vi Damettan tillsammans med klubbarna, SIF och Svenskhockey.tv ändrat modellen så är det bara att meddela Svenskhockey.tv support på mail support@svenskhockey.tv att man önskar att skifta sitt månadskort eller årskort till Damettan. 
Samma mailadress gäller för tittarnas eventuella behov av support. Svenskhockey.tv vill självklart ha återkoppling för att kunna utveckla tjänsten. Vi vill även upplysa att ibland kan upplevda problem även vara lokalt betingade problem som ligger hos tittarens uppkoppling. 
Mer utförlig information om Damettan, NDHL, bakgrund, syfte och planer kan du ta del av i informations på denna länk 
Information avseende Damettan 2021-10-10