Inför Play Off 1 ( 18 feb. 2023 )

Frölunda-Färjestad Foto: Patric Gill @cirtap

Imorgon söndag är det de sista omgångarna innan Play Off 1 startar. Och det är spännande in i det sista.
Klart är att Frölunda kommer att gå från Allsvenskan som rankad etta. Det är också klart att Hammarby, trots match mot Skellefteå imorgon inte avancerar till PO1. 
I det regionala förkvalet är Haninge vidare efter vinst mot Troja och Mora, vem som tar den andra platsen bakvägen avgörs imorgon i matchen mellan just Mora och Troja. 

I Norra DHA leder Södertälje serien med 12 poäng medan Björklöven och Skellefteå båda har 9 poäng och inför morgondagen, samma målskillnad. Björklöven tar emot Södertälje och Skellefteå Hammarby imorgon, varje poäng är superviktig. 

I Södra DHA är Frölunda och Färjestad klara för Play Off 1 medan Falu och Malmö gör upp om den tredje och sista platsen i morgondagens match där de båda lagen möts. 
Vi har en onekligen härlig hockeysöndag framför oss!

Så vad händer efter imorgon? 
Då sker ett "lottningsmöte" med de inblandade lagen, men det är inte en lottning som sker. De fyra högst rankade lagen väljer i tur och ordning motstånd bland de fyra lägst rankade. Vilket nu innebär att Frölunda som är högst rankad, och kommer att vara det även efter morgondagens matcher, väljer motstånd först osv. 
På söndag kväll vet vi vilka som möts i Play Off 1!