Hilda och Anna gör en satsning för nya laget

Tillsammans har de spelat 79 matcher i NDHL, och innan NDHL bildades spelade Hilda fyra säsonger i Färjestad. Anna kom till Sverige från Schweiz säsongen 19/20 och spelade två säsonger för Linköping både i SDHL och NDHL. Hon hann också med spel i Göteborg säsongen 22/23 innan laget lades ner. 

Säsongen som var befann de sig båda i Göteborg, men utan spelplats i något damlag. Istället blev det några matcher mer Järnbrotts J18 lag. Nu är de alltså klara för spel i det nystartade damlaget i samma förening. Järnbrott är en liten förening som håller till bakom Frölundaborg. Föreningen har två A-lag (dam och herr), två juniorlag (J18 och damjunior), rekreationshockey, ett B-lag och hockeyskolan. 
Damlaget har redan 23 kontrakterade spelare och det har just blivit juni, det kommer bli ett lag som alldeles säkert kryddar södra serien lite extra och vi är glada att återigen ha ett Göteborgslag i NDHL.

För att hjälpa laget med bättre förutsättningar inför säsongsstart har nu Hilda och Anna startat en insamling för att göra första säsongen så bra som möjligt. Hela artikeln finns på den länkade sidan nedan. 

Tjejerna själva säger så här: 

"Det har varit en lång uppförsbacke sedan säsongen 22/23 när flera lag valde att lägga ner sin damverksamhet (Hovås, GHC)! Ett stort bakslag som verkligen har begränsat möjligheterna för damhockeyn här i Göteborg och i hela region syd. Inför förra säsongen stod vi klubblösa och med ett förbund utan lösning på problemet. Detta tvingade oss att ta saken i egna händer. Vilket resulterade i att en enda klubb i hela Göteborg tog emot oss med öppna armar, Järnbrott HK! En mindre förening med begränsade resurser, trots detta väljer de att våga satsa på damhockeyn!

Göteborg är en stad med en stark idrottskultur inte minst för ishockeyn! För oss är det självklart att tjejer med höga mål och stora ambitioner ska kunna kombinera utbildning och karriär i Sveriges näst största stad! Nästa säsong kommer vi att spela i Sveriges näst högsta liga NDHL! Vår vision är att blir väletablerat lag i regionen, så att fler tjejer väljer att stanna kvar i Göteborg för att satsa på hockeyn. Idag är det ett stort problem att spelare väljer att flytta ifrån regionen, då utbudet av klubbar inte är stort nog för att kunna fokusera på en elitsatsning. En förändring behövs när man jämför antalet klubbar i regionen med antalet damlag!"

Länk till insamlingen här.

Länk till Järnbrotts lagsida  Järnbrotts HK A-lag Damer | laget.se