Helgens matcher så här långt.

Det är fortfarande två dagar kvar tills transferfönstret stänger och i inledningen av helgen har vi fått se några nya namn i NDHL.

Södertälje spelade hemma mot Haninge i fredags och är fortsatt obesegrade den här säsongen. Senaste nyförvärvet Emily Curlett gjorde sin första match för laget och också sitt första mål. Södertälje vann komfortabelt matchen med 9-2. Haninge har gjort klart med målvakten Linnea Dynesius, en rutinerad målvakt som senast kommer från spel i Kallhäll.

Troja vann sin första match av helgens tre, hemma mot Uppsala. Troja som har Alva Johansson utlånad till HV71 för tillfället fick klara sig utan sin bästa målgörare från grundserien. Det gick dock vägen för hemmalaget ändå och de vann fredagens match med 4-1. Uppsala kom till spelhelgen något förstärkta när man inför helgen gjorde klart med ytterligare samarbete med en SDHL-klubb och lånar in Djurgårdens målvakt Ebba Ridderstolpe, som tidigare under säsongen även spelat i NDHL för Hammarby. Ebba blev en avgörande faktor i lördagens returmatch då hon stod emot samtliga 33 skott och höll nollan. Amerikanskan Colleen Donoghue avgjorde matchen i overtime med matchens enda mål och Uppsala vann returen med 1-0.

Malmö tog emot Rögle på hemmaplan, två lag som inlett Allsvenskan superstarkt. Och trots ett litet skottövertag för Malmö håller Rögle emot och vinner matchen med 2-1. Megan Holzhuter i Rögle gör 2-1 målet i mitten på tredje perioden.

Björklöven som förra helgen inte lyckades göra mål i någon av de båda matcherna mot Skellefteå fick islossning mot Timrå. Efter första perioden stod det 1-1 sen kom Björklöven igång och genom åtta olika målskyttar vann de matchen med 9-1. Majken Gunnarsson gjorde två mål.

Falun, som vi fick följa på Instagram, spelade först mot starka Färjestad. Färjestad som fick klara sig utan skadade stjärnan Emma Murén. Men Färjestad var effektiva och gjorde tre mål i första perioden, varav två av Julia Blitz. De höll sedan undan för Falun och trots jämn skottstatistik 30-29 med fördel Falun så vann Färjestad tillslut med 5-0. Lördagens match för Falun slutade med vinst mot Örebro. Även där fick ett nyförvärv presentera sig. Faluns Paige McGuire som blev spelklar strax innan matchen mot Färjestad gjorde 2-0 målet mot Örebro och Falun vann tillslut matchen med 4-1.

Skellefteå tog emot Timrå på hemmaplan och vann klart med 10-0. Ännu en nolla för Miranda Dahlgren som inte släppt in något mål i Allsvenskan så här långt. Ronja Mogren inledde målskyttet och Sara Krauseneck och Laura Lerchova gjorde två mål vardera.

SHK spelade mot ett något förstärkt SDE under fredagen och förlorade med 6-4, de jagade upp underläge två gånger och hade likaläge men orkade inte hela vägen.

Brynäs vann över Leksand i väst och Västerås tappade en 3-0 ledning, Hedesunda kvitterade i sista sekund och vann sedan i övertid.