Helgens hockey ( 22 feb. 2022 )

Foto: Nisse Nilsson

Helgen som var bjöd onekligen på massa härlig hockey. 
Stockholmsbaserade NDHL passade på att göra en resa söderut för att hälsa på lite nya ställen. Det blev en rundvandring hos både Troja och Malmö för att se hur de har det i sina arenor. 

Det har spelats två fulla omgångar i helgen i Damhockey Allsvenskan plus att vi håller lite koll på vad som händer i kvalet till Damettan Västra kommande säsong. 

Vi konstaterar att Malmö och Skellefteå var lagen som lämnade helgen med full pott.
Södertälje avgjorde mot Troja med endast 20 sekunder kvar av matchen. Båda Stockholmslagen åker därmed hem med 3 poäng var efter att Hammarby också vann mot Troja. 

Sandviken hade en tuff bortahelg och var enda lag som lämnade utan poäng. 

Färjestad gjorde ett tidigt mål mot Björklöven och höll sedan igen hela matchen som slutade med vinst 1-0 för Färjestad. 

Poängbäst såhär långt i Allsvenskan är Skellefteås nyförvärv Essi Jakko som har gjort 8 poäng på fyra matcher,

I Damettan Södra blev det också klart att Karlskrona tog sista kvalplatsen till det regionala förkvalet som spelas mellan Haninge, SHK och Karlskrona i helgen som kommer. Alla matcher kommer att spelas i Haninge. Mer info och tider finns här.

Region Väst spelar kval för plats i Damettan kommande säsong. Utöver Örebro är också Mora IK, Falu IF och Nor IK Karlstad hockey med och spelar om platsen. 

Idag spelas en match i Allsvenskan, det är Malmö och Troja/Ljungby som möts. Matchen är från omgång 1 i Damhockey Allsvenskan Syd.