Helgen som varit ( 14 feb. 2022 )

Foto: Patric Gill @cirtap

DamhockeyAllsvenskan
För första gången någonsin har Allsvenska matcher spelats i Damhockeyn. Tre matcher har spelats i Allsvenskan Norr och en i Syd. 
Färjestad och Sandviken möttes två gånger i helgen och FBK gick segrande ur båda. Hilda Södergren i Färjestad gör 4 poäng på dessa två matcher.
Skellefteå tog emot Björklöven på hemmaplan och 145 personer var på plats för att se matchen. Nyförvärvet  Essi Jaako gjorde två mål för SAIK. 
Troja och Malmö var mållöst i två perioder innan det lossnade i tredje och Malmö vann med 2-1 där Julie Jensen var inblandad i båda med ett mål och en assist.
Ikväll spelar Södertälje och Hammarby sina första Allsvenska matcher med nedsläpp 19.00 i Scaniarinken.

Damettan
I Damettan spelas lite olika serier. Bland annat i Väst och Öst spelas det om ett förkval i matcher bäst av tre. SHK har vunnit två mot Västerås och är därmed redan klara för förkvalet som spelas 25-27 februari. I Öst spelas det på lika sätt och Haninge vann första matchen mot Almtuna, nästa spelas imorgon, tisdag. Vinner Haninge den är de vidare till det regionala förkvalet. I Södra spelas det en rak serie där Linköping tagit 6 av 6 poäng möjliga. 
Matchen mellan Karlskrona och Hovås som skulle ha spelats i söndags är uppskjuten, inget nytt datum har förmedlats. 
I Norr och Öst fortsättning vann Modo över Luleå och SDE över Kallhäll trots att Kallhäll jobbade in 4 mål i tredje perioden.