Hallastahammars lagbygge har börjat

För knappt en vecka sedan blev det klart att Hallstahammar starar damlag och kommer till spel i NDHL den här säsongen.
Förslaget spelarna fick när Västerås bestämde sig för att lägga ner damlaget var att fortsätta spela rekreationshockey, trots att region väst i nuläget inte har någon rekreationsserie. Spelarna och ledarna ville annat, de ville fortsätta spela på näst högsta nivån och efter att Hallstahammar hörde av sig och ville ta sig an laget fanns det inget att tveka på. 

Så här långt har man officiellt presenterat Mats Skog som tränare samt tre spelare, samtliga från Västerås. Där hittar vi Amanda Eriksson som var lagkapten i VIK förra säsongen. Även Karina Hedin och Tove Robertsson är klara för spel. 
Rutinerade Tove Robertsson har 16 säsonger bakom sig på näst högsta nivån och även en säsong i Riksserien med Västerås. Hon säger så här om nystarten i Hallstahammar:

"Det är väldigt roligt och vi har ju en riktigt spännande säsong att se fram emot i nya klubben! Det har ju gått väldigt snabbt från det att vi som ett helt damlag inklusive ledare stod utan en förening till att Hallstahammars HK hörde av sig. Jag personligen brinner ju för det här och tycker att det ska bli väldigt roligt! Många utmaningar som vi står inför men jag hoppas verkligen att damhockey kan få leva vidare i Västmanland. Jag själv kanske inte har så många år kvar att spela då jag varit aktiv inom damverksamhet sedan -93 men jag vill att alla yngre tjejer ska ha möjligheten att kunna spela hockey på den här nivån så det är det som driver mig just nu och jag tycker att det är väldigt tråkigt att man väljer att lägga ner damlag. Vi behöver bli fler så den här chansen vill man inte gå miste om och utan Hallstahammars HK hade det här inte varit möjligt!"

Hallstahammar har startat en Swish-kampanj på sin Instagramsida där man samlar in pengar för att kunna ge laget bästa möjliga förutsättningar kommande säsong. Däribland att köpa in ny utrustning då de fick lämna allt i Västerås. Vill Du vara med och stötta laget? Gå in på klubbens Instagram @hallstahammars_hk för att läsa mer.

Vi hälsar Hallstahammar välkomna till NDHL och ser fram emot en spännande säsong!