Fyra matcher i Allsvenskan

Söndagen bjöd på fyra matcher i Damhockeyallsvenskan.

Södertälje och Malmö möttes för första gången den här säsongen, ett riktigt prestigemöte. Båda lagen med två matcher i bagaget den här helgen. Det blir en jämn match målmässigt och 2-2 står det inför tredje perioden. Med knappt tre minuter kvar sätter Mimmi Gill 3-2 för Södertälje. Malmö får chansen att spela 6 mot 4 sista minuten men Södertälje håller tätt bakåt och vinner matchen. Mimmi Gill är inblandad i Södertäljes alla tre mål med ett mål och två assist. Malmös Natalie Perry gör ett mål och en assist. Södertälje tar nio av nio poäng den här helgen och förblir obesegrade i årets upplaga av Allsvenskan.

Troja och Rögle har också två tuffa matcher i benen inför dagens match lagen emellan. Det är en mållös match i två perioder men i början på tredje perioden gör Troja matchens enda mål genom Ellen Nyström medan Evelina Johansson i målet inte släpper några puckar bakom sig. Matchen slutar 1-0 till Troja som nu hakar på i jakten om slutspelsplats i tabellen.

Björklöven tar emot Falun som spelat två tuffa matcher mot Skellefteå i helgen. Björklöven som skulle ha spelat mot Timrå igår fick spelledigt och spelade effektivt. Falun inledde målskyttet genom Margot Hout-Marchand men Björklövens Vega Munhoz hittar målet två gånger innan första perioden är slut. Nyblivna ungdoms-OS guldmedaljören Nova Segerljung Svanefjord gör 3-1 1, det blir ytterligare tre mål för hemmalaget och matchen slutar 6-1 trots skottövertag för Falun med 28-12.

Färjestad ångar på och dagens returmatch mot Örebro spelas i Karlstad. Matchen slutar 8-1 till Färjestad och Alli Borrow gör ytterligare ett hattrick den här spelhelgen. Borrow leder nu poängligan i Allsvenskan Norra med 21 poäng. Frida Grandelius gör Örebros enda mål i matchen.