Fyra lag, två platser ( 14 mars 2022 )

I lördags blev det alltså klart att Skellefteå och Malmö från NDHL kommer att möta AIK och Göteborg från SDHL i kvalet. Fyra lag som spelar i varsin serie i bäst av tre.

AIK valde Malmö som motståndare, vilket då innebär att Skellefteå möter Göteborg.

Match 1:3 spelas på onsdag och NDHL-lagen börjar hemma. Match 2:3 och ev 3:3 spelas lördag och söndag.
För att sy ihop säsongen så här långt så har Skellefteå spelat totalt 27 matcher, 17 i grundserien, 6 i DamhockeyAllsvenskan och 4 i kvalet. De har vunnit 18 matcher, spelat 6 oavgjorda varav 3 är vunna på overtime, 2 på straffar och en förlorad på straffar. Målvakten Miranda Dahlgren har gjort en enastående säsong och har snitt 0,61, 0,5 och 0,5, insläppta mål per match i respektive serie. Laget har dessutom vunnit poängligan i alla tre serier så här långt. På lördagens match var det 875 åskådare och såg matchen. Det är näst högsta siffran i Svensk Damhockey denna säsong, alla serier inräknade. Bara Luleå i SDHL har varit bättre en match hemma mot AIK.
Räkna med en spännande matchserie mellan Skellefteå och Göteborg!

Malmö har spelat totalt 28 matcher så här långt på säsongen varav 18 i grunserien där de gick obesegrade därifån. Michelle Karvinen som var i Malmö till låns fram till jul gjorde hela 47 poäng på 10 matcher och vann poängligan i Södra. Agata Sarnovska som kom två i poängligan kom på en delad första plats i DamhockeyAllsvenskan Södras poängliga tillsammans med Josephine Asperup och Pia Pren (SSK). I Damhockeyallsvenskan Södra vann de samtliga matcher och  i Playoff vann Malmö två av tre i båda matchserierna, dock tog det fyra perioder plus 28 sekunder att avgöra mot Haninge Anchors och mot Färjestad avgjordes första matchen i period fyra.

AIK från SDHL blev sent klara för kvalet och fick välja motståndare och valet föll som sagt på Malmö. Även där väntas en spännande matchserie.

Kan Damettan-lagen rå på SDHL-lagen inför kommande säsong? Fyra lag och två platser i SDHL och två platser i NDHL 22/23. Nu ska det avgöras!