Fredagen och lördagen summerat.

Dubbel möte Skellefteå - Färjestad och Malmö - Södertälje i helgen. Första mötena spelades i fredags. 
Jämna och tillknäppta matcher för lagen som toppar Allsvenskan. Skellefteå och Södertälje nollade sina motståndare då Lumi Jääskeläinen och Lovisa Berndtsson inte släppte några puckar bakom sig. 
Skellefteå vann mot Färjestad med 3-0 och det gjorde även Södertälje mot Malmö.

Två NDHL-lag spelade matcher i juniorserien. Linköping förlorade medan Karlskrona vann. 

Lördagen bjöd på fem Allsvenska matcher, två i Öst och två i Väst.
Troja hade chansen att ta tre poäng borta mot Rögle men Alba Gonzalo i Röglemålet var omutbar. Matchen slutade 0-0 efter förlängning. På straffar avgjorde lagkaptenen Wilma Hjelm för hemmalaget och Rögle tog därmed två poäng. Resultatet innebär att Rögle nu tar andraplatsen medan Troja fortfarande hade en liten chans.
Den chansen spelade dock Haninge bort för dem när de i måstematchen mot Uppsala gjorde allt rätt. Haninge hade fjärdeplatsen i egna händer och var tvungna att ta minst en poäng i matchen. Möjligen taggade av att Uppsala senast vann mot serieledarna stod Haninge för en mycket stabil insats där Sofie van Dueren i mål höll nollan medan lagkapten Anna Löfstedt stod för ett hattrick när Haninge vann matchen med 6-0. Resultaten innbär att Troja och Uppsala har spelat klart för säsongen medan Haninge är vidare till Playoff 1.

Södertälje höll återigen nollan i borta mot Malm. Lördagens match slutar 2-0 till Södertälje. SSK, klara seriesegrare i Syd har fått klara sig utan skarpskytten Emily Curlett i dessa två matcher men har visat att bredden finns för att kliva in i Playoff. 

Färjestad och Skellefteå har varit målsnåla matcher när de har mötts. På två matcher har Färjestad inte lyckats göra mål på Skellefteå. I dagens match hittar man äntligen in bakom Miranda Dahlgren i mål och kvitterar till 1-1 med knappt tre minuter kvar av tredje perioden. Men Skellefteå svarar snabbt och Ronja Mogren gör 2-1 bara 58 sekunder senare. Siffrorna står sig och Skellefteå vinner med 2-1. Imorgon möter Skellefteå Örebro och Färjestad tar emot Björklöven. 

Björklöven gästar Örebro under lördagen och står för en stabil insats när man vinner med 4-0. Aniko Nemneth i målet räddar samtliga Örebros 19 skott och i och med resultatet slutar Björklöven trea i tabellen. 

I Väst har Frida Löfvling i Leksandsmålet en utmärkt dag. Brynäs vinner skotten med 45-14 men Frida räddar allt. Leksand gör ett mål framåt och vinner mot Brynäs med 1-0.
Västerås förlorar borta mot Hedesunda med 5-2.

I Öst vinner Sundbyberg mot SDE med 6-2 och AIK vinner mot Kallhäll med 9-1.
Imorgon väntar en spännande match mellan Hammarby och SHK i Öst. Två lag som slåss om topp tre platsen för att slippa kval mot NDHL till säsongen 24/25.