Förutsättningarna i Öst. Vilket blir tredje lag till Allsvenskan?

Övriga regioner är klara med sina tre lag till Allsvenskan, men i Öst står tredje och sista platsen fortfarande mellan tre lag. Södertälje och Haninge är redan klara.

Uppsala ligger just nu trea (15 poäng) i Östra tabellen, Hammarby femma (7 poäng) och SHK sexa (5 poäng). AIK som ligger fyra kan inte avancera då de är andralag.
Med söndagens matcher är det fyra matcher kvar och 12 poäng att spela om. SHK har en match som släpar och med det 15 poäng att spela om. Uppsala har både Södertälje och Haninge kvar att spela mot plus AIK imorgon, medan Hammarby har SDE, SHK och AIK. I sista omgången möter Uppsala och Hammarby varandra. 
SHK spelar mot Södertälje och har sedan SDE x2, Hammarby och AIK kvar. 
För Hammarby räcker det med en förlust för att missa tredje platsen men teoretiskt finns chansen att det avgörs i sista matchen mellan de båda lagen. Skulle Uppsala inte ta poäng i två av matcherna innan sista omgången och Hammarby har vunnit sina fram tills dess har Hammarby chansen att hamna på en poäng mer om de skulle vinna den sista matchen mot Uppsala. Sett till tabellen och tidigare resultat har Uppsala en tuffare uppgift framför sig än Hammarby men man vet aldrig hur dagsformen är och hur lagen kan prestera.

Det är många om och men och alla poäng är minst sagt viktiga för alla iblandade. De lag som inte spelar sig vidare till Allsvenskan kommer att spela en fortsättningsserie med Damtvåan Östra om platser i NDHL kommande säsong. 

Kampen om tredjeplatsen startar imorgon!