Föreningsbesök i Södertälje

Att Södertäljes sikte är SDHL är ingen hemlighet. Man har inför den här säsongen 13 nyförvärv på rostern, däribland SDHL-meriterade spelare som Lovisa Berndtsson, Mimmi Gill och Nicole Jackson. Topp 3 i poängligan från förra säsongens grundserie, Pia Pren, Hunter Mosher och Estelle Forsberg (då Hammarby) finns i Södertäljes laguppställning denna säsong. 
Och säsongen har börjat bra för dem. På 6 spelade matcher har man 6 vinster och 46:3 i målskillnad. Öst består den här säsongen av sju lag där man spelar dubbelmöten, vilket innebär att 14 matcher ska spelas. I förra säsongens grundserie var de obesegrade i alla tio matcher med en målskillnad på 84:7.
Säsongen 22/23 tog de sig till semifinal men föll i två raka matcher (bäst av tre) mot Skellefteå som knep en kvalplats tillsammans med Frölunda. 

Scaniarinken är en fin arena, den känns något ödslig när vi kommer dit och höstmörkret redan har lagt sig. Vi blir uppbjudna på kansliet/kontoret där vi bjuds på kaffe av sportchef Lasse Hymander. 
Vi tittar på uppvärmningen innan matchstart, lappar om publikundersökningen sitter uppe vid entrédörrarna. Södertälje ska möta nykomlingarna Uppsala för första gången.

Vi sitter i en av logerna och ser matchen, en match som bjuder på många mål. Bland annat Södertäljes två första baklängesmål i serien men det blir sju mål framåt för hemmalaget och matchen slutar 7-2. 
Det är få åskådare som har hittat dit den här höstkvällen. Det känns som organisationen kring damlaget och tjejerna förtjänar mer uppmärksamhet än de får. Det är många sevärda spelare på isen som alla delar samma dröm, att spela upp sitt lag till högsta nivån. Att Södertäljes damlag skulle kunna locka betydligt mer publik är helt klart. Kanske väntar fansen in Allsvenskan som startar efter jul, att Södertälje skulle missa den känns helt otänkbart.

Det blir ett bra föreningsbesök där vi hälsar på både Södertäljes och Uppsalas ledare samt några välbekanta spelaransikten. Vi får också äntligen träffa mannen bakom kameran som bistår med så många bilder till NDHL, Patric Gill. Vi får en pratstund innan perioden sätter igång och vi är överens om att vi tillsammans hjälps åt att lyfta damhockeyn!

Efter matchen möter vi upp ledare och spelare i Södertälje utanför omklädningsrummet innan de går in och hurrar för dagens vinst. 
Det finns verkligen fina förutsättningar i och kring Södertäljes damlag och förhoppningsvis kan föreningen hjälpa dem att få den skjuts laget behöver för att ni sina ambitioner, att en dag spela i SDHL!

Se fler bilder från matcher här