En riktig rysarmatch avgjorde semifinalen.

Efter 107 spelade minuter på lördagen tvingade Södertälje fram en tredje och direkt avgörande match hemma mot Färjestad när de vann med 2-1 på övertid. Med matchstart redan kl 12.00 på söndagen var det kort återhämtning för båda lagen.

Södertälje sköt lika många skott i söndagsmatchen som man gjorde på 5,5 period dagen innan. Färjestad vann dock skotten med 38-29. Men det var Södertälje som satte sina chanser. Färjestad tog ledningen genom Alli Borrow i slutet på första perioden. Men Indiria Bosch kvitterade i mitten av andra perioden. Sedan sätter målfarliga Emily Curlett 2-1 till SSK. Färjestad gör ett försök att ta ut målvakten Jule Flötgen i sista minuten av tredje perioden men istället för att hitta en kvittering är det Mary McDonald som gör sitt tredje mål för helgen och sätter slutresultatet 3-1 i öppen kasse.

Färjestad vinner skotten med 146-72 men det är Södertälje som är effektiva medan Lovisa Berndtsson som storspelar i mål.

På söndagseftermiddagen hölls möte mellan klubbarna som ska spela kvalet och HV71 som slutade 9:a i SDHL rankas högst och valde därför motstånd först. Valet föll på Södertälje och lagen möts i Scaniarinken nu på torsdag.

Samtliga kvalmatcher visas på Svenskhockey.tv. Den första kvalmatchen spelas mellan Skellefteå och AIK redan på onsdag.