Cmore sänder kvalet ( 30 jan. 2023 )

Om ett par månader inleds det spännande kvalet till SDHL parallellt med slutspelet i SDHL, och matcherna kommer kunna ses på samma ställe som du ser SDHLs matcher idag, C More. 
 
Upplägget på kvalserien är annorlunda i år sedan dess att Göteborg HC dragit sig ur. Två lag från NDHL kommer få möjligheten att kvala mot det lag som placerar sig som nummer nio i SDHL, om två platser i SDHL för säsongen 23/24.
 
"Vi har förmodligen det mest spännande kvalet någonsin att se fram emot, inte minst eftersom det kommer bli minst ett nytt lag som spelar i SDHL kommande säsong. Vi är väldigt glada över att ha kunnat lösa så att samtliga kvalmatcher går att se på C More", säger Angelica Lindeberg, Kommersiell Chef, SDHL.
 
"Det blir onekligen en spännande avslutning på säsongen där minst ett lag från NDHL kommer att spela SDHL kommande säsong. Vi ser årets kvalserie som en stark utveckling av Damhockeyn, och det känns väldigt roligt att Cmore kommer att sända alla kvalmatcher i samarbete med SDHL och NDHL", säger Therése Nyman, Kommersiell Chef, NDHL.
 
"Det känns väldigt bra att krydda hockeyutbudet ytterligare under våren. Vi är väldigt nöjda att sända kvalserien till SDHL, utöver vårens slutspelsdramatik från SDHL, SHL och Hockeyallsvenskan, säger Johan Cederqvist, chef för kanaler och rättigheter på C More", säger Johan Cederqvist på Cmore.
 
Kvalserien spelas mellan 9–19 mars med reservation för ändringar. Ytterligare info kommer längre fram det är klart vilka lag som ska spela kvalserien.

För de som har köpt årskort på Svenskhockey.tv så kommer matcherna även att kunna ses där.