Östra ( 2 jan. 2023 )

Östra serien ser något annorlunda ut än övriga regioner. Efter tio spelade omgångar (ej inräknat Almtunas matcher) så delas Östra i två där de tre bästa bildar en Topp 3-serie för att utse vilka två lag som spelar Damhockeyallsvenskan medan trean i serien spelar regionalt förkval för att ta sig direkt till Play Off 1. De övriga tre lagen spelar en fortsättningsserie parallellt med region Östs juniorserie där både AIK och SDE ingår. 

Inför 22/23 säsongen valde Kallhäll att spela den nystartade Division 2 i Öst istället för Division 1. Tyvärr under säsongen meddelade också Almtuna att man lägger ner sitt damlag av olika anledningar. Det ledde också i sin tur till att de även drog sig ur juniorserien. Ett stort nederlag för en förening som Almtuna och svensk damhockey. Spelarna blev fria att gå vidare och några har gjort så till bland annat Björklöven och Södertälje. 

Södertälje är obesegrade både i grundserien och Topp 3. I grundserien har de 4 av 5 spelare på i topp i poängligan

Topplatserna i poängligan ser ut på följande sätt i grundserien.
1. Pia Pren (SSK), 37p (17+20)
2. Hunter Mosher (SSK), 35p (15+20)
3. Estelle Forsberg (HIF), 23p (8+15)
4. Julija Blazinsek (SSK), 20p (10+10)
5. Barbora Patockova (SSK), 19p (10+9)
Kira Kulakova är poängbäst i Haninge Anchors på sjunde plats också med 17 poäng (7+10)
Poängbäst i SDE är Ella Planting-Bergloo på åttonde plats med 16 poäng (6+10). I AIK hittar vi Tuva Kärrhage på elfte plats med 13 poäng (10+3). I Tullinge är det Wilma Lindgren som är poängbäst med 3 poäng (2+1). På de åtta matcher som Almtuna spelade blev Justyna Zyla poängbäst med 9 poäng (6+3).

Södertäljes Emma Nichols har otroliga 99.18% i räddningsprocent på sina sex startade matcher.

På grundseriens 30 spelade matcher har 1295 personer har sett matcherna på plats (fyra matcher är ej rapporterade). 

I Topp 3 som har sex återstående matcher är Södertälje fortsatt obesegrade och Hammarby ligger tvåa. Vilka som spelar Damhockeyallsvenskan och vem som spelar det regionala förkvalet mot Väst och Syd återstår att se.