Örebro spelar Allsvenskan för första gången

Säsongen 21/22 åkte Örebro ur Damettan Västra och NDHL. Säsongen därefter spelade de Damtvåan i Väst, den serien gick man ur obesegrade och fick spela kval tillsammans med Västerås och Hedesunda om plats i NDHL kommande säsong. Den klarade man också utan att förlora och återkomsten i NDHL var ett faktum. 

Nu är man klar för spel i Damhockeyallsvenskan efter jul. Med fyra matcher kvar att spela har de 22 poäng, tävlande lag bakom i tabellen är Västerås och om de vinner sina samtliga fyra återstående matcher hamnar de på 20 poäng. 

Camilla Nilsson och Frida Grandelius har båda gjort 12 poäng på tio matcher så här långt in i serien och är lagets poängbästa. Strax bakom hittar vi Lovisa Samuelsson med 11 poäng också tio matcher. 
Örebro har en bra blandning på unga och mer rutinerade spelare, tre av de yngre är Selma Karlsson, Malva Lindgren och Wilma Tagesson som alla är uttagna till U16 och elitcampen som hålls senare den här månaden. 
En av de mer rutinerade är senaste nyförvärvet Ida Nikula som säsongen 21/22 gjorde 22 poäng på 22 matcher för Hammarby. Ida har även en lång meritlista med spel i SDHL och Riksserien. 

Det ska bli spännande att följa Örebros resterande säsong med nya motstånd från Norr i Allsvenskan.