Viktigt samverkansmöte ( 23 dec. 2021 )

Den 9 december 2021 hade NDHL ett samverkansmöte tillsammans med SHL, HockeyAllsvenskan, SDHL och Svenska Ishockeyförbundet. Medverkande på mötet var SHL,  Hockeyallsvenkans och Sportways VD:s, Kommersiella chefer från SIF, HA, SDHL och NDHL samt Styrelsemedlemmar från SDHL och NDHL. 

Syftet med samverkan var:
Att tillsammans med SHL, HA, SDHL, SIF, Svenskhockey.tv och Damettan diskutera vilka möjligheter vi tillsammans kan se kortsiktigt och långsiktigt för senior damhockey som produkt. 
Vi ville tillsammans med samverkansparterna dra erfarenhet av vad SHL och HA har gjort och söka efter synergieffekter.

Mötet inledes med en presentation av Damettans styrelse och information om NDHL fyra strategiska områden som kommersialisering, samverkan, elitklassning och tävling.
Därefter presenterade inbjudna sig och svarade även på frågan om vad NDHL är för dem idag.
NDHL presenterade kort om tävlingsuppläget med mer jämna intressanta matcher och arbetet kring elitstatus på skolor främst angående högskolorna.

Vi, NDHL belyste även nya perspektiv angående NIU där det är fokus på att få tillgång till elevpengen vilket är ett stort problem för att utveckla och framförallt behålla de spelare som inte tar plats i SDHL-lagen inom hockeyn.

Huvudsyftet med denna samverkan var kommersialisering och marknadsmöjligheter som var största ämnet före lunch. Vi har idag SDHL med 10 klubbar som påbörjat marknadsbearbetning och i Damettan har vi 25 klubbar till som är i sin linda på marknaden vilket är en stor potential. Vi diskuterade möjligheter till nya intäktsströmmar och hur vi tillsammans behöver lyfta vikten av dam och flickhockeyn.

Alla är rörande överens om initiativet att NDHL sammankallar till liknande möte är bra halvårsvis och att det är en nödvändighet att utveckla senior Damhockey under SDHL för svensk hockeys framtid. Samarbetet fortsätter funktionsvis främst med marknadsarbete.

NDHL idag.
•       25 lag
•       Mer än 300 matcher i ”tre nivåer”
•       80% av svensk toppnivå, senior damhockey växer.
•       Här spelar Svenska framtidslöftena.
•       Stärker varumärket för spelarna, fans, och inte minst “hockeyfamiljen”.
•       Vi verkar för lagen och spelarna med fokus på senior nivå.
•       Vi förenar – från norr till söder.
•       Tydlig samhällsbild EQUAL och hockeyn är i läge för att göra skillnad.
•       Ett lyft som sammansvetsar föreningarna.