Sammanfattning norr ( 19 apr. 2022 )

Vi börjar med att sammanfatta region Norras säsong.

Modo och Luleå som är andralag med ett lag i SDHL får inte kvala mot SDHL vilket gör att Norr-serien egentligen är avgjord innan den börjat eftersom det bara är fyra lag som spelar Division 1 i norr varav två som går vidare till DamhockeyAllsvenskan.

Det som dock har varit positivt för dem med nytt seriesystem är att Juniorcupen kom till. Juniorcupen som slutade med Luleå som mästare och Modo på en andraplats då de möttes i final.

Grundserien skulle ha spelats i 18 omgångar men på grund av efterdyningar av Corona blev några matcher inställda och spelades aldrig riktigt klart.
Skellefteå slutade dock etta med 17 spelade matcher, Modo tvåa med tre poäng mindre och två matcher färre, Björklöven slutade trea med 16 spelade matcher och Luleå på en fjärdeplats också med 16 spelade matcher.

Topp 5 i poängligan har alla lag representanter. SAIK:s Laura Lerchova toppar med 20 poäng på 17 matcher. Tvåa blev Mira Hallin, Modo med 19 poäng på 12 matcher. Trea Ebba Hedqvist, också Modo med 17 poäng på 11 matcher. Fyra Ella Bergström, Luleå, 15 poäng på 16 matcher och femma Stina Andersson, Björklöven med 13 poäng på 13 matcher. Målvakten Miranda Dahlgren från Skellefteå har spelat 12 matcher och snittar där 0.61 insläppta mål per match och har en räddningsprocent på 96.79%. Lisa Jönsson i Modo är på andra plats med 1.86 insläppta per match och 95.53%.

Väl vidare i DamhockeyAllsvenskan för Skellefteå och Björklöven, vann SAIK alla sina sex matcher och släppte endast in tre mål. Björklöven vann två matcher och förlorade fyra. Lagen slutade etta och trea och tog sig därmed vidare till Play Off 1-rundan där matcherna spelades bäst av tre. Skellefteå fick möta SHK från väst och vann två raka matcher. Björklöven mötte Östs Hammarby och gick vidare till Play Off 2 efter 2-1 i matcher. I Play Off 2 möttes de båda Norr-lagen igen där Skellefteå vann två raka matcher även där och gick vidare till kval mot SDHL.

I kvalet blev motståndet SDHL-laget Göteborg som slutade sist i ligan. Första matchen hemma i Skellefteå förlorade laget med 3-0 inför NDHL:s publikrekord 1028 personer. Men första matchen borta i Angered höll de undan och vann matchen med 1-0 men i matchen på söndagen orkade inte SAIK som förlorade med 4-1 och i och med det inte knep någon plats i SDHL kommande säsong.

Poängbäst i SAIK totalt sett blev Laura Lerchova med 35 poäng.
Poängbäst i Björklöven blev Nikola Dyckova med 19 poäng
Poängbäst i Modo (inkluderat Juniorcupen) Mira Hallin med 20 poäng
Poängbäst i Luleå (inkluderat Juniorcupen) Ella Bergström med 25 poäng.

Med ett lag en vinst ifrån SDHL, ett lag till Play Off 2 och två lag som spelade final i Juniorcupen har region Norr gjort en riktigt fin säsong med bra resultat!