Pia Pren leder poängligan

I helgen väntar nya utmaningar för Södertälje. Motstånd som man inte ännu har mött under säsongen står på schemat. Dubbelmöte mot nykomlingarna Rögle inleder helgen med start ikväll och på söndag väntar sedan match mot Malmö. Alla tre matcher spelas i Scaniarinken. 

Lagets poängdrottning Pia Pren gör sin tredje säsong i Södertälje, hon leder just nu poängligan i Allsvenskan med en poäng mer än Malmös Silke Glud.
Under sina tre år i NDHL och Södertälje har Pia Pren varit poängbäst i Östs grundserie alla säsonger. Säsongen 21/22 blev det otroliga 61 poäng på 18 matcher i grundserien. Totalt sett har hon spelat 61 matcher för SSK och gjort 169 poäng. 

32-åringen från Slovenien har inte bara varit dominant i NDHL, hon har också varit en otrolig poänggörare även i sitt landslag. 66 landskamper har hon gjort för Sloveniens landslag, där har det blivit 349 poäng totalt och 178 mål. 

Innan Pren kom till Södertälje har hon även spelat för Linköping i dåvarande Riksserien (2015-2016) och SDE i SDHL (2019-2020).

Siffrorna talar sitt tydliga språk och hon är onekligen en viktigt spelare för sitt Södertälje. Assistpoängen så här långt den här säsongen överträffar målen, 34 assist och 15 mål har det blivit. Pia Pren är en riktig playmaker som har ett öga för spelet.

Södertäljes huvudtränare Robert Johansson om Pia:
"Vi känner att vi har en större bredd i år jämfört med tidigare år. Men vi har såklart några spelare som vi förväntar oss ska dra ett lite större lass, Pia är en av dom. Pia har under allsvenskan hittills steppat upp och tar ansvar med ett stort spel offensivt men även hårt jobb utan puck. Hon besitter en riktigt hög hockey IQ och har förmågan att se saker som inte många ser, hon ör helt klart en viktig spelare".

Södertälje med sin bredd är obesegrade den här säsongen. Rögle har förlorat en match i Allsvenskan, kan de rå på Södertälje? Rögles målvakt Alba Gonzalo och Södertäljes Pia Pren spelade tillsammans förra säsongen, det kan bli en match i matchen de två emellan. Kanske känner de till varandras styrkor och svagheter.
19.00 är det nedsläpp ikväll.