Lördagens matcher och resultat

5-0 var resultatet som var vinnande koncept idag. Matchomgång två av tre spelades i kvartsfinalerna i NDHL.

Haninge reste till Skellefteå för veckans andra tuffa match. Inte helt oväntat är det Skellefteå som kontrollerar matchen. Skotten slutar 49-9 till hemmalaget och slutsiffrorna blir 5-0. Inför 367 åskådare i Skellefteå Kraft Arena avancerar Skellefteå till semifinal. Sara Krauseneck gör två av lagets fem mål. 

Färjestad mot Malmö är en målmässigt, jämn match även och Färjestad vinner skotten med 43-15. Lagkaptenen Julia Pettersson inleder målskyttet för hemmalaget, men Gunnborg Johannsdottir kvitterar med till 1-1 med 16 sekunder kvar av första perioden. Resultatet står sig matchen ut och går till förlängning. 5.34 in i period 4 avgör Julia Blitz för sitt Färjestad. 
Färjestad är därmed vidare till semi. 

Falun tar sig an Rögle på bortaplan. Skottmässigt är matchen jämn, Falun vinner skotten med 37-32. Men målvaktsduellen den här matchen vinner rutinerade Ida Winkler som håller nollan. Fem olika målskyttar presenterar sig idag när Falun vinner med 5-1. Rögles preimärsäsong i NDHL är därmed slut och Falun är vidare.

Södertälje tog emot Björklöven på hemmaplan. Även den matchen är skottmässigt jämn, Södertälje vinner skotten med 31-27. Men Lovisa Berndtsson visar klass och håller nollan. Här ser vi också fem olika målskyttar när Södertälje avancerar till semi efter vinst 5-0 i dagens match.

AIK och SHK, de två topplagen i Öst möttes idag. Och det var en jämn match. Efter full tid står det 1-1 men bara 12 sekunder in i förlängningen avgör AIK. Både AIK och SHK är sedan tidigare klara för NDHL nästa säsong. Tredjeplatsen är fortfarande öppen.

Leksand förlorade hemma mot Hedesunda med 3-0 och Mora som vi har fått följa på Instagram i helgen vann mot Västerås med 2-1. 

I och med dagens resultat spelas inga slutspelsmatcher imorgon. Vi har två matcher i Öst på schemat. Viktiga poäng står på spel när samtliga fyra lag slåss om tredjeplatsen som ger en direktbiljett till NDHL 24/25.

Vi tackar Haninge, Malmö, Rögle och Björklöven för en fin och väl genomförd säsong. Nya tag i höst!