Lördagens matcher och resultat

Idag har sex matcher spelats och det är en spännande slutstrid om fjärde platsen i Allsvenskan Södra.

Troja som är på en bortaturné mötte idag Uppsala. Det är Uppsala, Haninge och Troja som slåss om fjärdeplatsen till Playoff. Troja förlorade igår mot Haninge men tog chansen att haka på idag i tabellen. Fyra olika målskyttar och en målvakt som höll nollan gjorde att Troja vann matchen med 4-0. Troja fick även en straff tilldelad men Uppsalas målvakt Linn Wåger räddade.

Färjestad gästar Björklöven och idag spelades första matchen av två den här helgen lagen emellan. Färjestad håller nollan och vinner med 3-0. Jetta Derenoski assisterar till Färjestads alla tre mål. Returmöte väntar imorgon.

Södertälje tog emot Haninge, liksom tidigare i veckan. Den matchen slutade 7-1 till Södertälje, dagens match slutar 8-1 till hemmalaget. Emily Curlett i Södertälje fortsätter att leverera och gör fyra mål. Linn Dynesius i Haningemålet står sin första match i Allsvenskan och räddar 53 skott. 

Dagens resultat i Allsvenskan Södra innebär att Troja just nu är på fjärdeplatsen med lika många poäng (10 poäng) som Haninge men en match mindre spelad. Uppsala ligger just nu sist med 8 poäng. Haninge har två matcher kvar, Troja imorgon och Uppsala nästa vecka. Uppsala har också två matcher kvar, förutom Haninge väntar Södertälje imorgon. En match som Uppsala måste vinna för att ha chans att spela vidare i slutspelet. Troja har tre matcher kvar, Haninge imorgon och Rögle, Malmö nästa helg. Varje poäng är onekligen viktig för alla lagen i de kommande matcherna. 

Västerås och Brynäs möttes i NDHL västra serien. En match som Brynäs vann med 4-0. Linn Jansson Almgren i Västeråsmålet motar 47 av 51 skott. 

I juniorserien spelade Linköping borta mot Frölunda. Linköping vinner matchen med 3-1. Modo och Luleå möttes i norra juniorserien. En jämn match som slutar med skottfavör för Modo med 43-39 och resultatet efter tre perioder är 1-1. Luleå vinner tillslut på straffar. Klara Kenttälä och Stella Sjöberg sätter varsin straff medan Luleås målvakt Emmy Nordström-Åmark räddar Modos två straffar.

Imorgon är det sju matcher på schemat.