Fredagens matcher i Allsvenskan

Rögle som är obesegrade i Allsvenskan så här långt tog emot Haninge i en av två matcher den här helgen. Haninge inledde starkt och ledde med 2-0. En sen kvittering av Rögle genom Johanna Eldebäck i första perioden gav hemmalaget mersmak. Alldeles i början av andra perioden kvitterar Rögle. Haninge återtar ledningen genom Iveta Koka som gör sitt andra mål för kvällen. Men efter en timeout och målvakten Alba Gonzalo på bänken så kvitterar Rögle återigen med 45 sekunder kvar, Johanna Eldebäck gör 3-3. Matchen går till overtime och där avgör Rögle genom My Lau två minuter in i förlängningsperioden. Imorgon möts lagen igen i ett returmöte. 

Skellefteå tog sin åttonde raka trepoängare när man besegrade Falun på bortais. En jämn match mellan två tuffa lag. Johanna Kellander inledde målskyttet i början av första perioden. Skellefteå gjorde sedan både 2-0 och 3-0. I början av tredje perioden reducerade Falun genom Keagan Goulet och slutresultatet stod sig, vinst för Skellefteå 3-1.

Malmö visar återigen att man är ett lag som skjuter mycket och gör mycket mål. Uppsala stod för motståndet idag, då de precis som Haninge är på en skåneturné hela helgen. Danskorna Nathalie Perry och Silke Glud visar vägen, Perry gör tre mål och en assist och Silke Glud ett mål och tre assist. Shioban Birsch gör två mål för Malmö. Uppsala får tillslut in ett mål genom Klara Böökari med 16 sekunder kvar av matchen. Lagen möts igen imorgon.

Örebro och Björklöven hade varsin trepoängsvinst i bagaget inför dagens möte. Och det blev en målmässigt jämn match, dock vann Björklöven skotten med 41-8. Inför tredje perioden leder Björklöven med 1-0 när Clara Eliasson med knappt åtta minuter spelade kvitterar för Örebro. Björklöven är inte sena med att svara och kvitterar genom Isabelle Lundin-Lundgren som gör sitt andra och avgörande mål för kvällen. 
Imorgon möter Örebro Färjestad och Björklöven reser vidare till Falun för match. 

Inga matcher har spelats i de övriga serierna idag. Imorgon däremot är det matcher i alla serier utom Östra. Timrå har som vi tidigare informerat om, skjutit upp matchen som skulle spelats imorgon mot Skellefteå. Nytt datum får vi återkomma med.